38,91, promovabilitatea în Mehedinţi la simulările evaluării naţionale pentru elevii claselor a VIII-a. Vezi aici care a fost promovabilitatea pe discipline.

Dezastrul la simularea Evaluării Naționale, în Mehedinţi, dovedeşte că elevii mehedinţeni de clasa a VIII-a nu pun prea preţ pe pregătirea pentru cel mai important examen din viața lor, pe care-l vor susține în vară. Doar 38,91 din elevii care au participat la aceste probe au obţinut note peste 5. Simularea a avut loc în perioada 22- 24 februarie 2016, iar 95 % dintre elevii mehedinţeni de clasa a VIII-a au participat la acest examen. Niciunul dintre elevii participanţi nu a obţinut punctaj maxim.
simulare 2016

În continuare, matematica a fost materia care le-a dat cele mai mari bătăi de cap elevilor, la simulare doar  28,37%  dintre participanţi au obţinut note peste 5.  La limba şi literatura română lucrurile au stat ceva mai bine, iar procentul de promovare a fost de 60,53% .
simulare matematica
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au anunţat şi o serie de măsuri în speranţa că, poate, dezastrul de simulări nu se va repeta şi la examenul din vară.

Voica Briceag

4,198 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.