64,87% dintre elevi au luat peste 5 la evaluare. Câți elevi au depus contestații în Mehedinți

 Rezultatele Evaluării Naţionale au fost publicate vineri. Cifrele arată că în Mehedinţi 3 elevi au obţinut medii de 10 în timp ce 50 dintre candidaţi au avut medii cuprinse între 1 şi 1,90. Procentele arată că aproape 65% dintre cei 2000 de elevi înscrişi la examen au reuşit să obţină peste 5 la aceste testări, cu 5 procente mai puţin decât în anul anterior. Înscrierile la liceu vor avea loc în perioada 8-12 iulie 2016, iar repartizarea computerizată va fi pe 19 iulie 2016.

Notele obţinute la Evaluarea Naţională au fost afişate vineri, pe 26 iunie, la avizierul şcolii şi pe site-ul edu.ro. În Mehedinţi, doar 65% dintre elevi au reuşit să promoveze aceste examen, cu 5% mai puţini decât în anul anterior. Doar trei elevi au obţinut 10 pe linie, două eleve de la Colegiul Naţional şi un elev de la Şcoala Petre Dumitriu din Orşova: „Am avut înscrişi 2030 de candidaţi , la limba şi literatura română au fost 1983 de participanţi, iar la matematică s-au prezentat 1979. Media procentului notelor peste , este de 64,87%. Avem 3 medii de zece, dintre care 6 la română şi 19 la matematică. La polul celălalt, avem 50 de lucări punctate cu note curpinse între 1 şi 1,99” a precizat pentru descoperamehedinti.ro Virgil Degeratu, purtător de cuvânt ISJ Mehedinţi

Situaţia procentelor s-ar putea schimba în urma contestaţiilor care s-au depus la centrele de examen. Acestea vor fi soluţionate sâmbătă, duminică şi luni şi urmează ca marti, 5 iulie, sa se afişeze notele finale la Evaluare Naţională.

Din Mehedinţi, 200 de lucrări urmează să fie recorectate. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Untitled

3,356 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.