Acord trilateral pentru dezvoltare, semnat la Kladovo de reprezentanţii primăriei Dr. Tr. Severin şi cei ai C.J.

Un acord trilateral pentru constituirea unei regiuni formată din localităţi din România, Serbia şi Bulgaria, în vederea accesării de fonduri europene s-a semnat marţi (n.r. 8.11.2016) în Republica Serbia, la Kladovo de către reprezentanţi ai celor trei state. Semnatari ai memorandumului au fost şi reprezentanţii autorităţilor publice din Mehedinţi, acordul fiind semnat de preşedintele Consiliului Judeţean Aladin Georgescu şi de primarul Severinului, Marius Screciu, în numele celor două instituţii. Parte a acestui memorandum sunt şi reprezentanţi ai autorităţilor publice din judeţele Dolj şi Olt:

„Este o oportunitate pentru noi, ne dorim o dezvoltare unitară atât în ceea ce priveşte promovarea turistică, dar mai ales în ceea ce priveşte dezvoltarea din punct de vedere economic. Sunt de acord cu aceste întâlniri, particip la ele şi în acelaşi timp pentru noi, pentru Severin, este o cale în plus de a accesa fonduri europene, în principal pentru turism ” a precizat primarul Severinului, Marius Screciu.

marius-screciu-serbia

De asemenea, acest demers este susţinut şi de reprezentanţii Consiliului Judeţean, parte şi ei a acestui acord trilateral:

„S-au pus bazele unei regiuni de cooperare care, devenită operațională, va putea să acceseze mai ușor fonduri europene pentru promovarea unor proiecte de revitalizare a infrastructurii turistice dunărene. „, a precizat Georgescu.

aladin-georgescu

Șeful C.J. Mehedinți a adăugat că, „datorită acestei inițiative, va fi valorificat întregul potențial turistic al zonelor riverane fluviului Dunărea și nu numai”.

Din Mehedinţi s-a văzut o implicare reală în susţinerea unei astfel de iniţiative, în contextul în care, o spun specialiştii în turism, este pentru prima dată când autorităţile locale din judeţ, fac demersuri în acest sens. :

„Mă bucur că, pentru prima dată văd şi implicarea autorităţilor locale din judeţ. Acesta este rolul administraţiei- să sprijine şi nu numai să sprijine, să dea avânt, „ a precizat prof. univ. dr. Mirela Mazilu de la Universitatea din Craiova, omul care a adus pentru prima oară titlul de excelență pentru destinațiile turistice-Clisura Dunării, Ponoarele și Drobeta. Mirela Mazilu coordonează şi două asociații formate în principal din studenți – Eco-Urbi Drobeta, înființată în anul 2002 și destinată dezvoltării ecologiei și turismului ecologic și Asociația de Promovare a Turismului Mehedinți, înființată în 2007.

mirela-mazilu-serbia

Semnarea memorandumului este doar un prim pas în priviniţa atragerii de finanţare europeană pentru dezvoltarea intergrată a turismului şi a economiei în cele trei ţări, respectiv, Serbia, Bulgaria şi România.

Voica Briceag

4,339 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.