Acţiune dramatică de salvare a pompierilor mehedinţeni. Un bărbat şi câinele său au fost salvaţi din apele îngheţate ale Dunării

Pompierii mehedinţeni au avut parte de o misiune de intervenţie mai deosebităjoi seara, când un apel disperat a solicitat intervenţia acestora pentru salvarea unei persoane care a căzut în apele îngheţate ale Dunării.  Nouă salvatori din cadrul Detaşamentului ISU Orşova cu o autospecială şi o ambulanţă S.M.U.R.D. au fost mobilizaţi în zona golfului artificial al fluviului Dunărea, de lângă parcul central din oraş.
interventie pompieri
La sosirea pompierilor, persoana se afla la circa 15 m de mal, conştientă şi prezentând risc de hipotermie, din cauza temperaturii scăzute a apei. La o distanţă mică de bărbatul căzut în Dunăre se afla şi un câine, pentru slavarea căruia din apele fluviului, bărbatul îşi pusese viaţa în pericol. Misiunea de recuperare din apă a fost destul de dificilă întrucât gheaţa putea ceda în orice moment. Pentru aducerea la mal a celor doi a fost nevoie ca unul dintre salvatori să fie întins pe o targă cu prelată, echipat corespunzător, cu vestă de salvare şi asigurat de pe mal cu două corzi de salvare de către restul echipajului. Pompierul a ajuns prima dată la bărbat pe care l-a adus în siguranţă la mal. A reluat din nou operaţiunea şi pentru salvarea câinelului.
bobita
Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, a fost predat unui echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi transportat la Centrul de Primiri Urgenţe din municipiul Orşova. Reacţia orşoveanului care a păşit pe gheaţă pentru salvarea câinelului din apele îngheţate este cu atât mai sensibilă cu cât animalul nu îi aparţine, el fiind un câine fără stăpân. Impresionat de drama patrupedului, pompierul care l-a salvat a dorit să îl ia la el acasă, doar că, imediat ce s-a văzut salvat de la moarte sigură, animalul a zbughit-o la fugă şi s-a făcut nevăzut.
Voica Briceag

4,076 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.