Aladin Georgescu: ”Propun acordarea titlului de cetățean de onoare al județului Mehedinți doamnei Domnica Trop”

Domnica Trop, singurul mehedințean declarat ”Tezaur viu” de către UNESCO primește recunoașterea județului în care născut, județ ale cărui plaiuri le-a pus în toate cântecele sale. Pentru cântecul curat, pentru vocea inconfundabilă, dar şi pentru modul în care a păstrat tradiţia locurilor isvercene în care şi-a păstorit oile toată viaţa, UNESCO i-a oferit titlul de „Tezaur uman viu“, iar acum, reprezentanții autorităților județene propun acordarea titlului de cetățean de onoare al județului Mehedinți pentru mama Domnica.

Înainte de a primi recunoaștere la ea acasă, autoritățile județului învecinat, Gorj, au fost cele care și-au arătat recunoștința pentru mama Domnica. Aici se organizează încă din 2011 un festival național de muzică populară care îi poartă numele. Evenimentul este susținut din punct de vederea financiar de către autoritățile gorjene și se dorește a fi o rampă de lansare pentru tinerii păstrători ai tradițiilor, cântecului și portului popular românesc.

Pentru prima dată, la ea acasă, în Mehedinți mama Domnica primește recunoașterea autorităților județene pentru activitatea depusă și pentru promovarea valorilor autentice ale județului Mehedinți. Pe ordinea de zi a ședinței de consiliu județean este supus aprobării proiectul inițiat de către președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu cu privire la acordarea titlului de cetățean de onoare al județului Mehedinți doamnei Domnica Trop.

 

Voica Briceag

5,278 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.