Aladin Georgescu (PSD): „Avem 7 milioane de euro pentru reabilitarea bazinului olimpic de înot”. Cum arată proiectul de reabilitare

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, punctează decisiv în relaţia cu iubitorii nataţiei, şi asta după ce a anunţat faptul că, în urma demersurilor făcute pe lângă Compania Naţională de Investiţii, Consiliului Judeţean Mehedinţi i-au fost alocaţi 7 milioane euro, bani destinaţi pentru reabilitarea şi redarea circuitului sportiv a bazinului olimpic de înot. Este cel mai important proiect în domeniul sportului de performanţă, dar şi de amatori, de la reabilitarea stadionului municipal.

A punctat decisiv în cea ce priveşte relaţia cu sportivii şi totodată promovarea nataţiei în judeţ! Este vorba despre un proiect al preşedintelului Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, care vizează demararea lucrărilor de reabilitare a bazinului olimpic de înot din Drobeta Tunru Severin, un proiect aşteptat de ani de zile. Pentru realizarea acestei investiţii au fost alocaţi de către Compania Naţională de Investiţii 7 milioane euro:„Peste doi ani de zile, vom avea un bazin de înot la standarde naţionale, total schimbat faţă de ce era ultima dată când a funcţionat. Este un proiect important şi necesar  în special, pentru Drobeta Tunru Severin, dar este la fel de necear şi pentru tot judeţul. În noul proiect vor fi păstrate dimeniunile de bazin olimpic, iar aceste lucru înseamnă că vom putea organiza deopotrivă competiţii sportive naţionale şi internaţionale,” a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

dsc_0603

Reabilitarea bazinului de înot a fost în fapt şi o temă aprig dezbătută în campania electorală pentru alegerile locale, temă care vine să demonstreze că mai sunt şi excepţii din acest punct de vedere în Mehedinţi- adică politicieni care pe lângă promisiuni, vin şi cu fapte concrete:„Severinenii ne-au solicitat în nenunumărate rânduri să facem ceva pentru bazinul de înot, să reînnodăm tradiţia severineană, şi iată că astăzi, trăiesc o mare satisfacţie că acest proiect intră în faza de implementare, iar în cel mult doi ani severinenii vor beneficia de un loc de agrement şi pregătire. A fost de fapt şi una dintre temele noastre de campaniei, ale PSD-ului, aceea de a crea un mediu sănătos în care copii Mehedinţiului să se dezvolte armonios,” a susţinut Liviu Mazilu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Odată reabilitat bazinul olimpic de înot va asigura acces liber pentru toţi cei care vor să înoate sau să înveţe să înoate sub supravegherea unui profesor îndrumător. Fost director al Clubului Sportiv în perioada în care nataţia severineană câştiga medalii la competiţii naţionale şi europene, datorită pregătirii sportivilor la bazinul olimpic de înot. Acum, primar al Seveirnului, Marius Screciu, nu are nimic altceva de făcut în rpvinţa bazinului olimpic de înot, decât să îi mulţumească lui Aladin Georgescu pentru realizarea obiectivului de pe urma căruia vor beneficia în special severinenii: „Îi mulţumesc domnului preşedinte pentru faptul că s-a implicat pentru ca această investiţie să poată fi aprobată pentru Dr. Tr. Severin, întrucât noi suntem primii beneficiari ai acestei investiţii. Am fost director la Clubul Sportiv Municipal cu ani în urmă şi îmi amintesc că se făcea performanţă în domeniul nataţiei, iar sportivii pregătiţi aici au câştigat numeroase medalii naţionale şi internaţionale”, a spus Marius Screciu, primarul Severinului.

dsc_0605

Şi Consiliul Judeţean va contribui financiar la realizarea acestui proiect prin alocarea banilor necesari racordurilor. Bazinul Olimpic din Drobeta Tr. Severin a fost inaugurat în anul 1989 şi a ajuns, în momentul de faţă, într-o avansată stare de degradare. Activitatea sportivă a fost sistată în 2009 ani deoarece exista riscul ca tavanul să se prăbuşească.

bazin1

bazin1

Comandat de PSD – Filiala Mehedinți, Executat de SC CARVO MIN MH MEDIA SRL

CUI AEP: 11160007

11,599 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.