Alcool de contrabandă depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni împreună cu inspectorii  vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I  au confiscat aseară  238 de litri de alcool de provenienţă sârbească. Sticlele cu alcool se aflau  ascunse în cală, la motor şi  sub scaunul şoferului unui autobuz de pasageri şi  nu a fost declarat la controlul vamal  fiind  destinate vânzării în mod ilegal în România.

În ziua de 29.09.2016, la ora 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I s-a prezentat la controlul de frontieră pentru a intra în România cu un autobuz  înmatriculat  în judeţul Hunedoara, cetăţeanul român G. Emil în vârstă de 44 de ani domiciliat în judeţul Hunedoara.

Având informaţii despre implicarea acestuia  în activitatea de contrabandă și în urma analizei de risc desfășurate la nivelul Punctului  de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I de către inspectorii vamali și poliţiştii de frontieră mehedințeni, s-a dispus  efectuarea în comun a unui control amănunţit asupra mijlocului de transport.

În urma controlului efectuat asupra  autobuzului Setra condus  de G. Emil s-au găsit ascunse şi nedeclarate în cala acestuia, sub scaune şi la compartimentul motor, cantitatea de 238 de litri de  alcool de provenienţă Serbia.

Din cercetările efectuate de către poliţiştii de frontieră s-a stabilit că alcoolul a fost cumpărat din  Serbia şi ascuns în  interiorul autobuzului, cu scopul de a fi transportat şi comercializat ilegal în România.

           Inspectorii vamali l-au sancţionat pe cetăţeanul român  G Emil cu amendă în valoare de 5000 de lei.

          Întreaga cantitate de alcool, în valoare de 7860 lei a fost confiscată de Biroul Vamal Porțile de Fier I.

img_3578-1

img_3580

2,144 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.