ALDE Mehedinți: ”Nu va exista turism real în Orșova dacă se menține mizeria care există acum”

Una din cele mai frumoase zone ale județului Mehedinți, cu un mare potențial turistic, este municipiului Orșova. Din păcate, frumusețea orașului este umbrită de starea lacului de acumulare, de mizeria care există în port și în lac, această problemă fiind sesizată de președintele ALDE Mehedinți, Viorel Palașcă: ”Am fost în județ și am văzut că se spun lucruri frumoase, se fac proiecte interesante și se lansează idei dar, din păcate, încă nu suntem în stare sau nu știm să punem instituțiile la treabă pentru a rezolva baza acestor proiecte. Mă refer strict la municipiul Orșova unde vorbim de turismul nostru care, probabil, este șansa cea mai mare pe care o are acest oraș și această zonă, dar vreau să spun un lucru: nu va exista turism real în Orșova dacă se menține mizeria care există în portul din Orșova și în lacul de acumulare de la Porțile de Fier I., a declarat Viorel Palașcă, candidat ALDE Mehedinți la Camera Deputaților.

palasca

Deputatul mehedințean, Viorel Palașcă, consideră că acele instituții care fac profit și venituri de sute de milioane de lei în această zonă, sunt direct responsabile de curățenia la ”locul de muncă”, una din acestea fiind chiar Hidroelectrica, prin activitatea de la Porțile de Fier I și Apele Române pentru că încasează sume foarte mari de bani pentru uzinarea apei: ”Sunt două instituții care produc aici, încasează sute de milioane sau zeci de milioane de lei și am să mă refer la Hidroelectrica care aici produce profit și venituri de sute de milioane dar care ar trebui, în aceeași măsură, să aibă grijă și de locul unde produce și de curățenia acelui loc. Avem următoarea situație. O parte din costurile pe care Hidroelectrica le are pentru producerea curentului electric sunt afectate de taxa de uzinare pe care o încasează Apele Române, aceștia având responsabilitate directă în a face ecologizarea zonei respective. Nu am văzut un program, nu am văzut o idee prin care, Apele Române, respectiv Ministerul Mediului, să ne spună ce fac ei cu banii, mulți de altfel, pe care-i încasează, chiar nemeritat, pentru uzinarea apei de la Porțile de Fier I și II. Repet, vorbim de zeci și sute de milioane de lei.”, a completat președintele ALDE Mehedinți, Viorel Palașcă.

dsc_0907

Candidatul ALDE Mehedinți la Camera Deputaților, Viorel Palașcă, este de părere că cele două instituții care încasează foarte mulți bani de pe urma bogățiilor naturale ale acestei zone sunt și cei care ar trebui să se preocupe de curățenia lacului de acumulare și cere un program în acest sens. Mai mult decât atât, deputatul va propune, în Parlamentul României, o lege prin care veniturile care produc într-o anumită zonă, să se reflecte în bunăstarea acelei zone: ”Cred că trebuie, de urgență, ca aceste două instituții să ne prezinte un program prin care reușesc ambele să facă curățenie la locul de muncă. În ceea ce ne privește, noi, cei de la ALDE, în momentul în care vom fi la guvernare și în Parlament, vom propune o lege prin care veniturile care produc într-un anumit loc, într-un anumit județ, într-o anumită zonă, să se reflecte clar și în bunăstarea acelei zone.”, a mai declarat deputatul ALDE Mehedinți, Viorel Palașcă.

2,120 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.