ALDE Mehedinți: ”Uniunea pentru Salvarea României este, de fapt, Uniunea pentru salvarea intereselor străine din România”

Președintele Alianței Lberalilor și Democraților -ALDE  Mehedinți, Viorel Palașcă, a demarat un atac dur la adresa USR-ului. Acesta este de părere că USR-ul est un partid apărut de nicăieri care are ca scop apărarea intereselor firmelor străine care au afaceri în România: Am văzut niște sondaje comandate de USR dar nu vreau să le comentez. Vreau doar să vă spun un lucru: acest partid apărut de nicăieri, fără o bază, fără o susținere, aruncă niște cifre pe piață care i-ar credita cum că ei ar fi opțiunea românilor. Din punctul nostru de vedere Uniunea pentru Salvarea României este de fapt Uniunea pentru salvarea intereselor străine din România. Cred că ei apără doar interesul marilor companii cu capital străin care își desfășoară activitatea în România, dar nu pe cele care au investit real în această țară, ci  firmele care urmăresc să obțină profit și să elimine concurența firmelor cu capital autohton, cu capital românesc. Aceste firme doresc ca tinerii, care poate la ei, în țara de origine, ar fi plătiți cu câteva mii de euro, aici să muncească zi lumină și sa fie plătiți doar cu câteva sute de lei. Credem noi că asta înseamnă USR-ul și sper ca românii să nu se lase păcăliți de niște oameni care spun că ei sunt noi, ei până acum nu au făcut politică dar care, în realitate, apără interese străine de România, a declarat Viorel Palașcă, președinte ALDE Mehedinți și candidat pentru un post de deputat la alegerile din această iarnă.

dsc_0746

În cadrul conferinței de presă susținută azi la sediul partidului, liderul ALDE Mehedinți, a vorbit și despre rectificarea bugetară de ieri, unde municipiului nu i-au fost acordați bani pentru achiziția de combustibil. În opinia ALDE, acest  lucru se datorează faptului că guvernul ar fi neinteresat de soarta Severinului: La nivelul guvernului încă nu au fos alocți bani pentu încălzirea municipiului Drobeta Turnu Severin. Ceea ce pot să remarc în acest moment este faptul că guvernul Cioloș, susținut de PNL și USR, pe care îl știam incompetent și dezinteresat, vedem că mai e și mut. Nu poate nici măcar să vorbească, să spună în mod clar, ferm și cert, dacă vor da bani sau nu pentru căldura municipiului Drobeta Turnu Severin. Eu nu știu ce lege s-a schimbat,  nu am cunoștință de așa ceva dar cred că acești bani ar fi fost normal să fie alocați ca și anul trecut în rectificarea de buget. Ni se spune că ni se pot da din fondul de rezervă aflat la dipoziția guvernului. este un fond din care se fac plăți în situații care au apărut accidental: urgență sau calamități naturale. De cazul de la Drobeta Turnu Severin se știa de mult. Dacă ei ai fi tratat-o ca p o urgență puteau să dea banii de mult pentru că nu aveau nevoie de OUG pentru rectificarea bugetului, puteau să dea o hotărâre de guvern și înainte. Rămâne să vedem ce se întâmplă. Eu sunt sceptic. Unii sunt optimiști dar eu, din ceea ce am văzut până acum, am motive de neliniște. Ni se spune că săptămâna viitoare va fi o ședință de Guvern în care se va adopta o hotărâre. Ședința de guvern este, de regulă, miercurea. Vreau să spun că, așa cum știm, miercuri va fi zi liberă, nu va fi zi lucrătoare. Sunt foarte curios să văd dacă săptămâna viitoare, într-o zi liberă, guvernul va face o ședință special pentru Drobeta Turnu Severin. Eu nu cred că va face acest gest. Rămânem cu speranța că poate-poate. Pe 11 decembrie acest guvern incompetent își va da sfârșitul politic și va veni un guvrn care va avea grijă de țară, de români și de cetățenii Mehedințiului., a mai declarat deputatul Viorel Palașcă.

 

 

4,558 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.