Alertă meteo valabilă în toată țara

Toată țara este sub o avertizare meteo de tipul Cod Galben, de vineri 10 iunie, ora 14.00, până duminică, 12 iunie, la ora 22.00.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va concretiza prin averse torenţiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii şi grindină. Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în sudul țării și la munte va ploua însemnat cantitativ şi vor fi pe alocuri şi manifestări de instabilitate atmosferică.

Pentru prevenirea unor situații de urgență, pompierii recomandă populaţiei să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale.

În situația manifestării fenomenelor meteorologice prognozate, ISU Mehedinți recomandă cetățenilor să respecte următoarele măsuri:

❗sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

❗evitarea adăpostirii sau trecerii prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

❗închiderea tuturor ferestrelor locuinţei şi altor categorii de construcţii.

❗evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Pompierii mehedințeni sunt la datorie, gata să intervină, la nevoie, în sprijinul populației afectate, pentru limitarea și înlăturarea posibilelor efecte.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

501 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.