Alerta! Primul caz de coronavirus din Drobeta Turnu Severin! Minciuna unui barbat cu privire la contactul cu persoane din strainatate , expune medici, asistenti si infirmieri, expusi

Inconstienta unui barbat din Drobeta Turnu Severin care nu a recunoscut faptul ca ar fi avut contact cu persoane venite din afara granitelor tarii, pune in pericol peste 20 de cadre medicale, asistenti si infirmiere, dra poate si bloca activitatea in cea mai importanta unitate medicala din judet, inclusiv activitatea ambulantei. Povestea a inceput martie, pe 24 martie, atunci cand barbatul s-a prezentat la spitalul judetean de urgenta si a spus ca nu se simte bine din cauza unei raceli. Chestionat cu privire la istoricul calatoriilor in zonele afectate de coronavirus, cu privire la posibile intalniri pe care le-ar fi avut cu persoane care au venit din strainatate, barbatul a negat cu vehementa ca ar fi existat. In contextul in care starea barbatului nu era una grava, medicii i-au prescris tratament si l-au trimis acasa. Dupa doua zile, barbatul s-a simtit rau si a chemat salvarea  A fost preluat de un echipaj de la salvare format din medic, asistent si ambulantier care l-au transportat la spitalul judetean. Aici, barbatul din drobeta Turnu Severin a fost trimis la sectia de boli infectioase si apoi la spitalul TBC, dupa care a fost readus la spitalul judetean si a fost internat pe A.T.I. unde a fost vazut de un medic internist. Cu el au intrat în contact şase angajaţi de la Salvare, iar conducerea ambulanţei susţine că personalul care a intrat în contact cu acesta era echipat corespunzător, adică avea combinezoane, măşti, inclusiv cască cu protecţie. Acesta este punctul de vedere al conducerii unitatii medicale, caci, alta pare sa fi fost situatia, au acuzat angajatii Serviciului Judetean de Ambulanta Mehedinti. In direct, sambata seara, pe un post national de televiziune, un angajat al S.J.A. Meheidnti a acuzat faptul ca echipajele aveau doar mănuşi şi mască de protecţie, nici gand de combinezoane, ochelari de protectie, etc. In aceste conditii, personalul medical al ambulantei Mehedinti a cerut sa fie testati. In miez de noapte a izbucnit chiar un protest spontan. Personalul a cerut testarea in conditiile in care, in cele patru zile, de la preluarea bolnavului si pana la diagnosticarea sa cu COVID-18, ei au intrat in contact cu colegii care l-au preluat. Dar, pentru că sunt nişte proceduri după care se lucrează acum şi care nu pot fi încălcate, pentru că epidemiologii de la DSP riscă un dosar penal, cei de la Direcţia de Sănătate Publică le-au spus că nu poate fi testat tot personalul, ci doar cei care au intrat în contact direct cu bolnavul.

Cat priveste contactul pe care persoana infectata l-a avut cu medicii din cadrul spitalului judetean de urgenta,  conducerea acestuia susţine că pacientul a fost preluat, la UPU de medici care au fost echipaţi corespunzător. A fost testat de gripă, nu a ieşit pozitiv, a fost testat apoi de COVID şi confirmat:

„Este un pacient care s-a prezentat acum două zile la UPU. Acest pacient nu s-a încadrat sub nicio formă la acel criteriu de diagnostic pe care l-a dat Ministerul Sănătăţii, dar noi am luat aşa, ca nişte măsuri suplimentare, ca orice pacient care prezintă simptomatologie respiratorie să îl izolăm, mai ales dacă necesită suport ventilator sau dacă necesită terapie intensivă, să fie izolat. Nu s-a încadrat nici ca testare COVID-19 pe această definiţie de caz, însă medicii l-au testat de gripă. Este un protocol la nivelul Laboratorului Cantacuzino care, în momentul când primeşte proba şi face testarea pentru gripă şi este negativă la pacienţii cu sindrom respirator acut, atunci ei fac şi determinarea COVID. De aceea nouă ne-a venit pozitiv acum”, a declarat Elena Bololoi, director medical SJU Drobeta Turnu Severin, potrivit Mediafax.

3,006 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.