Apel la bun simț! Zeci de severineni folosesc în continuare ghenele de gunoi scoase din funcțiune

Mulți români spun că își doresc “o țară ca afară”, dar puțini sunt cei care fac ceva concret pentru ca acest lucru să se și întâmple. În orașe, de exemplu, gunoaiele răsar unde te aștepți mai puțin, indiferent de eforturile autorităților. Traiul la bloc implică anumite reguli ce trebuie respectate, numai că puțin sunt cei dispuși să o facă. La Drobeta Turnu Severin, ghenele de gunoi au fost scoase din funcțiune, dar mulți le folosesc încă, iar imaginea este pur și simplu dezolantă.

Viața la bloc nu este ușoară mai ales când regulile nu sunt respectate de toți vecinii. În atribuțiile fiecărui cetățean intră și colectarea resturilor menajere și aruncarea lor în locuri special amenajate, însă acest lucru nu pare să conteze pentru unii semeni. Deși ghenele de gunoi au scoase din folosință, sunt severineni care continuă să le folosească. Aruncă gunoiul în mijlocul străzii fără să le pese.

Sunt multe situații când, din comoditate, românii aruncă pe geamul propriei locuințe gunoiul menajer, în fața sau în spatele blocului ori scutură covoarele pline de praf pe balcon, fără să le pese că vecinii pot inhala praful provenit de la acestea.

Aruncarea deșeurilor la întâmplare este interzisă și pedepsită. Mai precis, legea spune că abandonarea deșeurilor se pedepsește cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoanele fizice și de la 20.000 lei la 40.000 lei, pentru persoanele juridice. În plus, cei care aruncă deșeuri ilegal sunt obligați prin lege să curețe zona și să plătească, pe lângă amendă, costurile de eliminare a gunoaielor prin societăți specializate.

1,222 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.