Aroganţe muzicale în unul dintre cele mai sărace oraşe din Mehedinţi. Vezi despre ce localitate este vorba

Oraşul mehedintean, Strehaia este o localitate a contrastelor. Pe e o parte, case impunătoare la a caror construcţie familiile de romi din oraş se întreceau în numărul turnuleţelor de pe vile. Imediat ce treci însă de aceste palate, te lovești de realitatea tristă a unui oraş cu aproximativ 10.000 de locuitori, cu oameni disperaţi să îşi găsească un loc de muncă si cu alţii care trăiesc doar din ajutoare sociale sau alocaţiile copiilor.

strehaia

Lipsa investiţiilor şi a unor măsuri concrete pentru revigorarea zonei nu i-a impiedicat însă pe reprezentanţii primăriei să arunce zeci de mii de euro pentru o serie de aroganţe muzicale prilejuite de Zilele oraşului. Conducerea administrativă a localităţii îşi permite să arunce cu banii, mai ceva ca la lăutari, şi a invitat la petrecere unele dintre cele mai scumpe vedete ale muzicii uşoare.

smiley

Cei aflati la carma banului public din Strehaia nu s-au mulţumit doar cu soliştii ansamblului profesionist Danubius, puşi la dispoziţie de Consiliul Judetean Mehedinţi, prin Centrul Cultural Nichita Stanescu. Aşa, ca au pus mana pe telefon si l-au invitat pe Smiley la petrecere. Pentru concert, din conturile primariei, au plecat conform unor site-uri specializate pe tarifele artişitilor, peste 10.000 euro.

Screen Shot 2017-05-19 at 17.13.35

Si cum Smiley ar fi fost probabil prea puţin, la eveniment au fost chemaţi sa participe si membrii trupei Holograf, la un tarif ceva mai mic.

holograf

Screen Shot 2017-05-19 at 17.14.17

Aşa, ca la un calcul simplu, putem aprecia ca distractia de Zilele Strehaiei a costat o suma consistenta de bani, suma care, chibzuit economisita, ar fi putut fi poate, mult mai utila locuitorilor, decat cele trei zile de concerte, dar asta nu pot decide decat locuitorii orasului.

Voica Briceag

8,173 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.