Astăzi începe Evaluarea Națională. Unde vor fi corectate lucrările elevilor din Mehedinți

Sâmbătă, 17 iunie  2017, a avut loc la Colegiul Tehnic ”Decebal” Dr. Tr. Severin,  începând cu ora 10:00, ședința tehnică de instruire a Comisiei județene de Evaluare Națională I.S.J. Mehedinți la care au participat președinții, persoanele de contact din centrele de examen desemnate la nivelul județului Mehedinți și cadrele didactice propuse pentru comisiile din centrele zonale de evaluare. Ședința a debutat cu tragerea la sorți a membrilor comisiilor centrelor zonale de evaluare, în prezența reprezentanților organizațiilor sindicale afiliate la federațiile sindicale reprezentative din învățământul preuniversitar, ai asociațiilor de părinți și ai Consiliului județean al elevilor.

”Menționăm că anul acesta, ca și în cel precedent, lucrările scrise de la examenul de evaluare națională ale elevilor mehedințeni urmează să fie corectate într-un alt județ iar profesorii evaluatori din cele două centre de evaluare din Mehedinți urmează să evalueze, la rândul lor, lucrări venite din alt județ.  Prima proba scrisă va avea loc în data de  19 iunie 2017 la limba și literatura româna, urmând ca în data de 21 iunie să se se desfășoare proba scrisă la matematică, probe la care vor participa un număr de 1807 elevi în cele 69 unități de învățământ desemnate centre de examen. În data de 26 iunie vor fi afisate rezultatele (pâna la ora 16,00) iar eventualele contestații vor fi depuse între orele 16:00-20:00. Acestea vor fi soluționate în intervalul 27-29 iunie, urmând ca afișarea rezultatelor finale să aibă loc în data de 30 iunie 2017. Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți mulțumește, pe această cale, tuturor cadrelor didactice care au ales să sprijine organizarea acestui examen prin înscrierea în cadrul comisiilor din centrele de examen și evaluare și urează succes elevilor înscriși la evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a.” a declarat pentru descperamehedinti.ro, Inspectorul Școlar General, Mirela Pintea Enea

Astfel, în conformitate cu anexa 2 la OMENCȘ nr. 5077/2016, media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80 %, și media generală de absolvire a claselor a V-a –a VIII-a, care are o pondere de 20 % în calculul mediei de admitere.

3,705 total views, 3 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.