Atenție! Pe drumurile județene vor fi montate platforme de cântărire a încărcăturii

Amenzi drastice pentru șoferii care nu vor respecta încărcătura maxim autorizată atunci când rulează pe drumurile județene după ce reprezentanții consiliului județean Mehedinți au anunțat faptul că în scurt timp pe drumurile județene vor fi montate platforme electronice de cântărire. Contractul privind achiziția a fost deja semnat, iar echipamentul achiziționat constă în platforme complet echipate cu aparatura necesară cântăririi autovehiculelor care tranzitează drumurile județene, astfel încât acestea să nu depășească tonajul reglementat prin actele normative în vigoare. Astfel, platformele vor avea program software de cântărire, aplicație prin intermediul căreia să se afișeze mesaj de alertă în momentul în care sunt depășite limitele legale ale maselor, imprimantă și conexiune la internet.

În ultimii ani s-au făcut eforturi financiare de la bugetul Consiliului Județean Mehedinți pentru susținerea proiectelor de modernizare a drumurilor județene, iar investițiile vor continua pe parcursul anilor viitori. În acest context, considerăm oportun să luăm toate măsurile pentru ca drumurile să se mențină într-o stare bună pe termen lung. Vrem să ne asigurăm că asfaltul nu va fi deteriorat sub greutatea peste limita legală a încărcăturii autovehiculelor care tranzitează aceste drumuri. Introducerea platformelor de cântările pe drumurile județene are, strict, rolul de a proteja investițiile realizate.”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru.

În perioada următoare va fi elaborată și aprobată metodologia de aplicare a acestei măsuri și va fi aplicată după ce se vor parcurge toate etapele. În ultimii trei ani, în Mehedinți au fost modernizati/reabilitați peste 300 kilometri drumuri județene, ceea ce înseamnă aproape jumătate din rețeaua administrată de Consiliul Județean, alți peste 150 kilometri urmând să fie modernizați/reabilitați în urma proiectelor aflate în curs de implementare

163 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.