Au fost afișate rezultatele simulărilor pentru BAC și Evaluarea Națională. Câți elevi din Mehedinți au promovat

Elevii claselor a VIII-a, a XI-a și a XII-a au susținut, în perioada 13 – 17 martie, simularea probelor scrise ale Evaluării Naţionale şi ale examenului de Bacalaureat 2017. Ieri, 31.03.2017, s-au afișat la sediile unităților de învățământ rezultatele la simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului de bacaluareat, în anul școlar 2016-2017.

Procentul de promovabilitate la simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a din județul Mehedinți este de 45,86 %, în creșetere față de rezultatele anului școlar precedent când s-a înregistrat un procent de 38,91 %. Cele mai bune rezultate procentuale au fost obținute de către Școala Gimnazială Eibenthal – 100 %, Colegiul Național ”Traian” – 98,51 % și Colegiul Național ”Gh. Țițeica” – 91,67 %. La disciplina matematică s-au obținut 6 note de 10.

La simularea probelor scrise de bacalaureat au fost prezenți un număr de 1406, elevi, au absentat 691 de elevi, procentul de promovabilitate fiind de 32,36 %. Cele mai bune rezultate procentuale au fost obținute de către: Colegiul Național ”Gh. Țițeica” – 60,77 %, Colegiul Național ”Traian” – 52,9 % și Colegiul Național Pedagogic ”St. Odobleja” – 45 %.

Reultatele de la simulări vor fi acum analizate împreună cu elevii și părinții: La nivelul fiecărei unități de învățământ la care s-au desfășurat aceste simulări se vor analiza rezultatele prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare  – parcurgerea integrală a materiei la toate disciplinele, adaptarea demersului didactic la nevoile elevilor, realizarea unei evaluări ritmice, obiective și relevante, acțiuni de consiliere și orientare școlară și profesională, a declarat pentru descoperamehedinti.ro, Inspectorul Școlar General, Mirela Pintea Enea.

DSCF7892

9,327 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.