Au început demersurile pentru rezilierea contractului cu Alfa Ground Solutions. Vezi aici ce spune primarul Marius Screciu

Primarul Severinului, Marius Screciu, a declarat că a început demersurile pentru  rezilierea contractului privind construcţia unei noi centrale termice pentru municpiul Drobeta Tunru Severin de către firma Alfa Ground Solutions. Măsura vine după ce, pe 2 februarie a expirat termenul de finalizare a investiţiei iar, lucrările sunt departe de a fi gata şi ceea ce se dorea a fi o variantă pentru încălzirea oraşului, s-a dovedit în timp a fi o mare ţeapă încă de la atribuirea lucrării:

screciu-si-razvan-rizea-la-noua-centrala

„Problema mea cu această firmă este că a venit cu mâinile în buzunar la licitaţie, s-au bazat exclusiv pe bani de împrumut, foarte puţin pe banii lor, au făcut foarte multe greşeli în contractul pe care l-au avut cu primăria, nu au venit cu un proiect, iar la ora la care vorbim, nu avem un proiect total al centralei, şimai mult decât atât, au schimbat parţial soluţiile în timpul derulării acestui contract”, a precizat Marius Screciu primarul Severinului.

Şi cum pe 2 februarie noua centrală trebuia pusă în funcţiune, iar acest lucru nu s-a întâmplat, primarul Marius Screciu, a anunţat public că a demarat procedura de reziliere a contractului:

fisa-proiect-noua-centrala

„Am trimis hârtie de reziliere Nu au venit să ceară în timp util o dispensă de prelungire a contractului pentru că, în contract scria clar că ei trebuia să facă acest demers, să ceară dispensă de timp. Nu s-au cadrat pe ceea ce scria în contract chiar dacă noi am spus mai demult că am demarat procedura de achiziţie de servicii de consultanţă juridică pentru analizarea contractului. Aşa că, în acest moment, Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică, împreună cu firma de asistenţă  juridică au ajuns la concluzia că acest contract trebuie reziliat” , a mai precizat Marius Screciu.

screciu-conferinta-de-presa

Doar că, odată încheiate socotelile cu Alfa Ground Solutions trebuie găsită de urgenţă o soluţie pentru încălzirea oraşului. RAAN pare să rămână în continuare varianta cea mai credibilă de furnizare a agentului termic şi în iarna anului viitor şi varianta pe care primarul o ia în calcul pentru iarna viitoare.

Voica Briceag

14,929 total views, 1 views today


un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.