Au început lucrările de asfaltare pe Calea Cernețiului

Au început lucrările de asfaltare și modernizare a străzii Calea Cernețiului. Ani la rând, artera a fost ocolită de investițiile municipalității, iar aspiranții la funcția de primar își făceau apariția aici doar în campanii electorale când își luau angajamente ferme că vor moderniza zona, dar niciodată concretizate. Singurul primar care nu a uitat de aceste angajamente a fost actualul edil, Marius Screciu, cel pe agenda căruia modernizarea zonei Banovița a fost un proiect important. Marius Screciu a reușit să identifice sursa de finanțare pentru modernizarea acestei zone. Banii pentru realizarea investiției provin din fonduri europene:

”Am început reabilitarea totală a străzii Calea Cernețiului, care începe de la sensul giratoriu de pe Calea Craiovei și până la Centura municipiului, pe o lungime de 1,5 km și a drumului lateral al aceleiași străzi, ambele în prezent fără trotuare amenajate și realizate din dale de beton. Continuăm astfel revitalizarea zonei Banovița, pe o suprafață de aproximativ 30.000 mp, unde existau grave probleme în ceea ce privește infrastructura drumurilor și căilor de acces, a zonei pietonale și de agrement” a precizat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Tunru Severin.

Proiectul prevede reabilitarea părții carosabile, realizarea trotuarelor, amenajarea de spații verzi, accesul către proprietăți orecum și realizarea sistemului de scurgere a apelor pluviale. De asemenea, se reabilitează Parcul Gărzilor Patriotice prin amenajarea de spații verzi, sistem de irigații, amenajarea de alei pietonale, cu benzi tactilo-vizuale pentru persoanele cu dizabilități, montarea de mobilier urban, iluminat ecologic cu tehnologie led, prin alimentare cu panouri fotovoltaice, sisteme de supraveghere video, conectate la rețeaua Poliției Locale, sistem de acces internet Wi-Fi. Investițiile sunt realizate cu finanțare din fonduri europene nerambursabile și cu bani de la bugetul local. Fondurile europene au fost de altfel o componentă importantă în ceea ce privește derularea investițiilor în municipiu.

1,838 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.