Bătaie de joc la adresa a sute de tineri severineni. Vezi aici de ce nu se pot muta în locuinţele construite prin ANL

Şi-a băgat în buzunarul firmei banii achitaţi pentru finalizarea lucării, şi-a declarat apoi  insolvenţa, iar acum nimeni nu poate să ia nicio măsură împotriva sa pentru a-l obliga să termine ce a început. Este vorba despre impertinenţa de care dă dovadă constructorul severinean care a câştigat contractul pentru construcţia blocurilor ANL din Drobeta Turnu Severin. Firma lui Trandafir Giuca, căci despre acest constructor este vorba, a abandonat şantierul, iar sute de tineri care au dreptul de a primi o locuinţă construită prin ANL, nu se pot muta în casă nouă. În tot acest timp, demersuri s-au făcut către toate instituţiile statului în speranţa că poate, acestei probleme încurcate i se va găsi o rezolvare.

anl, dts

Firma condusă de Trandafir Giuca, este recunoscută pentru contractele grase pe care le-a avut cu statul, în special în perioada guvernului, Năstase. Societatea este şi cea care, în mod tradiţional şi-a adjudecat toate lucrările de construcţie a blocurilor ANL din Drobeta Turnu Severin. Doar că de data aceasta a dat chix. Mai exact, Tibi Giuca şi-a băgat în conturile firmei toţi banii care i-a primit de la stat pentru finalizarea lucrărilor de construcţie a blocurilor ANL, a abandonat pe final şantierul, şi-a băgat apoi rapid firma în insolvenţă, iar acum suntem în situaţia de-a râsul plânsul, gen- prinde orbul, scoate-i ochii:

marius-screciu

„Cetăţenii trebuie să ştie că ANL-urile sunt făcute de Agenţia Naţională a Locuinţelor din Bucureşti, noi le luăm în primire când sunt gata. Firma care trebuia să le termine a primit integral banii, nu a reuşit să termine lucrarea, a intrat în insolvenţă, şi este un cerc vicios. Banii sunt plătiţi, dar ei i-au cheltuit pe altceva şi nu mai au posibilitatea să îi pună la loc” a precizat Primarul Severinului, Marius Screciu pentru descoperamehedinti.ro.

Firma îşi bate joc aşadar joc de zeci de tineri severieni care aşteaptă de ani de zile să primească o locuinţă construită prin ANL. Lucrările au fost abandonate pe ultima sută de metri şi aşa se face că, blocurile sunt finalizate în procent de aproape 90%, doar că, nimeni nu poate recepţiona o lucrare care nu este gata, aşa că, reprezentanţii municipalităţii nu pot decât să facă demersuri pe lângă Agenţia Naţională pentru Locuinţe în vederea rezolvării acestui litigiu:

ANL bansare

„Vreau să merg în audienţă la preşedintele ANL-sper să se schimbe cât mai curând, spun  asta deoarece cu actualul preşedinte al ANL nu am avut o colaborare, am avut dialog, dar nu s-a materializat nimic, şi să îl rog să vină să continue lucrarea şi să îl dea în judecată pe cel care a primit banii şi nu a terminat. Blocurile sunt făcute în proporţie de 90%, dar noi nu le putem recepţiona decât dacă sunt făcute în proporţie de 100%. În momentul în care îl acţionează în judecată pe constructor, Agenţia Naţională a Locuinţelor ar trebui să vină şi să dea banii necesari finalizării blocurilor, iar sumele să le recupereze după proces, de la constructor. Dacă am sta după judecată cred că ar mai dura doi-trei ani până luăm banii. Din punctul de vedere al primăriei, noi avem utilităţile făcute, nu mai avem niciun fel de problemă – avem apă, avem canal, am mărit punctul termic, avem curent electric. Totul este pregătit doar constructorul şi ANL să poată să termine ce au început” a spus sec primarul Severinului, Marius Screciu.

Pentru a oferi o explicaţie cu privire la modul în care s-a ajuns în această situaţie, Trandafir Giuca, administratorul firmei de construcţii, a fost de negăsit. Situaţia paradoxală durează încă din 2012 când un număr de 127 de tineri au semnat deja contractele de închiriere şi aşteaptă încă de atunci să se mute în casă nouă. Cineva ar trebui totuşi să se sesizeze cu privire la această situaţie.

Voica Briceag

9,949 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.