Bicilist mort în urma unui accident rutier. Vezi aici ce s-a întâmplat

Sfârşit cumplit pentru un biciclist care circula regulamentar pe DN 6 raza localităţii Lunca Banului. El a fost spulberat de un TIR, după ce şoferul autotrenului a susţinut că nici măcar nu l-a observat. Accidentul a avut loc vineri dimineaţa în jurul orei 9.30, iar în urma impactului devastator, biciclistul a fost strivit şi nu a mai avut nicio şansă de supravieţuire.

Circulaţia în zonă a fost îngreunată, iar pe ambele sensuri s-au format cozi pe câţiva kilometri.

Pentru protejarea bicilicliştilor, recent, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care este modificată OUG 195/2005 privind circulaţia pe drumurile publice. Formularea precedentă, care menţiona doar obligaţia de păstrare a unei „distanţe laterale suficiente“ la depăşirea unei biciclete a fost înlocuită cu menţiunea expresă a distanţei de 1,5 metri.

Impunerea distanţei laterale de 1,5 metri faţă de biciclete la depăşire a făcut obiectul unei campanii de lungă durată a bicicliştilor ieşeni, intensificată după moartea unui instructor de ciclism, acroşat de un autoturism aflat în depăşire.

Actul normativ a impus bicicliştilor şi obligaţii suplimentare. Astfel, semnalizarea obligatorie pe timp de noapte a bicicletelor nu se va mai rezuma la clasicii „ochi de pisică“, bicicliştii trebuind să monteze elemente sau dispozitive care să sigure vizibilitatea vehiculului în trafic.

Voica Briceag

6,756 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.