C.J. Mehedinți a lansat licitația pentru selectarea operatorului care va opera stația de tratare a deșeurilor de la Malovăț

Consiliul Județean Mehedinți a lansat procedura privind delegarea serviciului de operare, întreținere și administrare a stației de tratare mecano-biologică a deșeurilor, depozit amenjat pe raza comunei Malovăț. Stația are o capacitate totală de 33.182 tone/an, iar operatorii interesați de concesionarea acestui serviciu au la dispoziție aproape o lună pentru pregătirea documentației în vederea înscrierii la licitație.

Licitatie statie Malovat

Stația de tratare mecono biologică de la Malovăț face parte integrantă din proiectul  ”Sistem de management integrat al deseurilor solide in judetul Mehedinti”, proiect finantat prin POS Mediu, Axa 2, cu o valoare totală de aproximativ 22 milioane de euro, iar beneficiar a fost Consiliul Judetean Mehedinti, care a contribuit la rândul sau cu alte 6 milioane de euro. la implementarea acestui proiect.

Statie sortare Malovat (3)

Proiectul are în vedere colectarea deșeurilor din întreg județul, iar pentru aceasta, au fost construite centre de colectare a deșeurilor menajere în patru stații de transfer, pe raza orașelor Orșova, Strehaia, Baia de Aramă și Vânju Mare, urmând ca deșeurile colectate să fie transportate apoi către depozitul ecologic din comună Malovăț, unde vor fi supuse unei noi sortări pentru valorificare și reciclare.

Voica Briceag

6,016 total views, 4 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.