C-tin Truşcă la depunerea candidaturii: „O bandă de lăutari, cu dirijor şef, C-tin Gherghe, vrea să pună mâna pe primăria Şimian”

Dumincă a fost zi plină pentru membrii biroului electoral de circumscripţie Şimian, aici unde au fost înregistrate trei candidaturi pentru funcţia de primar al comunei. Primul candidat care şi-a depus candidatura a fost Constantin Truşcă, fostul primar care şi-a dat demisia din funcţia de deputat pentru a se înscrie din nou această competiţie electorală. Două au fost motivele principale care l-au determinat pe Truşcă să candideze din nou pentru Şimian. Primul motiv a fost legat de numărul mare de solicitări primite din partea locuitorilor comunei, iar cel de al doilea motiv, a fost legat de ceea ce Truşcă a numit „planul diabolic de linşare a candidatului pe care PSD îl anuţase în primă fază” plan despre care Truşcă susţine că ar fi fost orchestrat de fostul preşdinte UNPR Mehedinţi şi fost primar al Severinului, Constantin Gherghe. Truşcă a remintit din nou de protocolul PSD-UNPR de la ultimele alegeri locale, căruia s-au împotrivit toţi primarii PSD, atunci când a venit vorba despre semnarea lui la nivelul Consiliului Judeţean Mehedinţi:

trusca

„Se întâmpla în anul 2016, prin luna luna octombrie, când o clică de mafioţi încercau să pună la cale un plan diabolic în încercarea de a pune mâna pe preşedinţia Consiliului Judeţean în primă fază, urmând ca, în planul lor, să pună mâna şi pe preşedinţia PSD Mehedinţi. Atunci a avut loc acea revoltă a primarilor, cum a numit-o un coleg de al meu,  o revoltă binevenită şi vreau să le mulţumesc primarilor care au fost alături de mine şi ne-am opus acelui protocol cu UNPR, protocol care dacă rămânea în vigoare ar fi avut urmări devastatoare pentru PSD. Am candidat tot timpul pe listele PSD, investiţiile care s-au făcut în comună s-au făcut cu sprijinul liderului PSD, Aladin Georgescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi şi cu sprijinul guvernului PSD. Este aceeaşi clică şi acum care,  în laboratoarele avocăţeşti, a pus la cale un plan diabolic de a linşa candidatul cu care noi venisem, o clică formată dintr-o bandă de lăutari, cu dirijor Constantin Gherghe, dirijor şef în astfel de situaţii” a declarat Constantin Truşcă la depunerea candidaturii.

trusca si aladin

Reînscrierea lui Truşcă în cursa pentru primăria Şimian, a fost şi un prilej numai bun de contre aruncate pe facebook între Truşcă şi liderul PNL Mehedinţi, Virgil Popescu.

fb popescu

„Domnule Constantin Trusca, anul trecut in iunie v-ați depus dosarul de candidatura pentru primăria Simian din partea PNL. Câteva zile mai târziu, v-ați sucit, l-ați retras si l-ați redepus pentru PSD. Domnule Constantin Trusca, anul trecut in iunie ați câștigat Primăria comunei Simian si in noiembrie ați deschis lista PSD pentru Parlamentul României. Atunci ați spus ca din Parlament vreți sa ajutați toți mehedințenii sa o duca mai bine.

Ați fost ales deputat.

Domnule Constantin Trusca, ieri il lăudați pe viceprimarul comunei Simian, Vasile Gioara si spuneați ca veti fi alături de el si ii veți susține candidatura la Primăria Simian.

Domnule Constantin Trusca, azi v-ați depus candidatura la Primăria Simian spunând ca doriți sa continuați proiectele începute.

Domnule Constantin Trusca, când sunteți serios in ceea ce faceți? In iunie 2016, noiembrie 2016 sau iunie 2017?

Spectrul pierderii primăriei in fata candidatului PNL v-a făcut sa acționați așa?” a scris pe facebook Virgil Popescu.

Truşcă nu  a rămas dator şi a venit imediat cu replica:

„Domnule Popescu,
Nu mi-aș fi dorit să intru în dispute, în această campanie electorală, cu niciunul dintre contracandidații mei la Primăria Șimian sau cu vreun om politic. Aș fi preferat să îi lăsăm pe locuitorii celei mai mari comune din Mehedinți să decidă ce este mai bine pentru ei, fără să intrăm în dispute politicianiste sterile. O postare a dumneavoastra pe facebook, domnule deputat Virgil Popescu, președinte al PNL Mehedinți, mă obligă, însă, să vă dau câteva cuvenite răspunsuri.
O sa trec peste faptul că la alegerile parlamentare mă rugați frumos să vă dau câteva sute de voturi (apropos de cum se raportează liberalii la politică), de parcă voturile oamenilor ar fi în tolba cuiva, pentru a fi scoase la mezat!
Despre lecții ale electoratului, așa cum spuneți dumneavoastră, nici nu are rost să mai vorbim. Candidatul dumneavoastră a reușit să obțină un „binemeritat” scor de 3% la alegerile locale din iunie, iar acum a trebuit să apelați la un traseist politic pentru a vă reprezenta, pentru că niciun membru PNL nu a dorit să accepte candidatura la Primăria Șimian. Poate că, în aceste condiții, era oportun să renunțați la mandatul de deputat, așa cum fac eu, și să intrați chiar dumneavoastră într-o bătălie electorală directă, nu să vă ascundeți în spatele unei liste de partid. Eu aș aștepta cu nerăbdare o confruntare electorală cu dumneavoastră și abia apoi să discutăm despre respectul de care beneficiem din partea oamenilor.
Domnule Popescu, eu am curaj să renunț la funcția de deputat pentru a încerca să recâstig primăria comunei Șimian.” a comentat si Truşcă în contrapartidă.

Candidaturi pentru funcţia de primar al comunei Şimian a mai depus Emilian Vîlcu din partea PNL Mehedinţi şi Gelu Vişan, singurul candidat independent pentru acesată competiţie electorală.

Voica Briceag

8,363 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.