Calea ferată Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeş va fi modernizată. Se va circula cu până la 160 km/ h

Asocierea ACCIONA Ingenieria SA-BAICONS Impex SRL a câştigat licitaţia publică pentru elaborarea studiului de fezabilitate, care va sta la baza lucrărilor ce vor începe cel mai probabil în toamnă.

Obiectivul general al proiectului este modernizarea liniei ca linie dublă electrificată în sistem de alimentare de 25 kV, controlată de un sistem care să asigure cerinţele de interoperabilitate specificate în normele STI, creşterea vitezei de circulaţie la 120 – 160 km/ h pentru trenurile de călători şi 100 – 120 km/ h pentru trenurile de marfă, introducerea sistemului de siguranţă ERTMS (ETCS nevel II şi GSM-R), lucrări civile în staţii şi creşterea capacităţii de tranzit naţional şi internaţional.

tren

Sursa de finanţare este asigurată din fonduri nerambursabile CEF, în proporţie de 85% şi 15% fonduri de la bugetul de stat, iar valoarea totală estimată a contractului este de 41.924.000 lei (fără TVA).

Secţiunea de cale ferată Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeş, inclusă în programul de modernizare a tronsonului feroviar Arad – Timişoara – Caransebeş – Craiova – Calafat, este parte componentă a Coridorului Orient/Est-Mediteranean (IV – ramura sudică). (sursa: radioresita.ro)

5,308 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.