Când politicienii mai fac şi lucruri bune. Vezi aici soluţia pentru drumul către Husnicioara

Soluţie provizorie pentru locuitorii comunei Husnicioara, nevoiţi să ocolească mai bine de 30 de kilometri pentru a ajunge la Drobeta Tunru Severin! Nu a fost găsită de primarul comunei, aşa cum s-ar fi aşteptat locuitorii de aici, ci de un fiu al satului, afectat şi el starea drumului. Constantin Truşcă, edilul comunei Şimian şi candidat pentru un loc de deputat în parlamentul României, s-a implicat şi, cu ajutorul reprezentanţilor minei Husnicioara, cei care au pus la dispoziţie gratuit utilajele de la mină, a făcut o rută ocolitoare pentru locuitorii de aici. Demersului s-au alăturat şi mai multe firme de construcţii care au adus utilaje pentru a se face ruta ocolitoare:

constantin-trusca-1

„Sunt 30 de copii care fac naveta la Husnicioara, microbuzul nu mai putea să urce, iar copiii erau nevoiţi să meargă câţiva kilometri până la asfalt. Husnicioara este comuna unde şi eu şi soţia mea ne-am născut şi venim frecvent. Am apelat şi la conducerea companiei miniere Husnicioara care se află pe raza comunei noastre, au fost foarte receptivi şi ne-au ajutat cu utilaje, iar acelaşi lucru l-au făcut şi alţi constructori de pe raza comunei, iar pe această cale vreau să le mulţumesc pentru sprijinul acordat,” a spus Constantin Truşcă, candidat PSD la parlamentare.

Soluţia este una provizorie căci, reprezentanţii Consiliului Judeţean Mehedinţi au primit finanaţare europeană de peste 5 milioane euro pe programul de vecinătate România-Bulgaria, pentru reabilitarea totatală a drumului:

trusca-mazilu-rujoi

„Vestea bună este că noi, CJ am primit o aprobare pentru un proiect de peste 5 milioane euro, care înseamnă reabilitarea drumului dintre centura Severinului, Cerneţi-Valea Copcii-Husnicioara-Peri-Prunişor şi sperăm ca în maximum doi ani drumul să fie modernizat ”  a declarat Liviu Mazilu, candidat PSD la parlamentare.

Drumul a luat-o la vale în luna mai a acestui an şi de atunci, locuitorii au trăit un adevărat calvar. Drumul judeţean a fost închis în luna mai după ce carosabilul s-a rupt şi s-a tasat mai bine de 70 de cm. Traficul a fost închis pe DN 607 A Drobeta Turnu Severin – Husnicioara, iar de situaţie sunt afectaţi peste 1300 de oameni, care erau nevoiţi până la soluţia găsită de Constantin Truşcă. să facă un ocol de peste 35 de km ca să ajungă la Drobeta-Turnu-Severin.

 

Comandat de PSD – Filiala Mehedinți, Executat de SC CARVO MIN MH MEDIA SRL

CUI AEP: 11160007

9,098 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.