”Cel mai bun ranger”- parte a evenimentelor organizate pentru a marca Ziua Internațională a Rangerilor

Reprezentanții Administrației Parcului Natural Porțile de Fier au organizat mai multe evenimente pentru a marca ziua internațioanală a rangerilor. Printe activităție organizate a fost și organizarea unei competiții- ”Cel mai bun ranger, care a inclus parte teoretică, dar și o aplicație în teren. Evenimentul s-a desfășurat în arealul parcului batural, în zona Bigăr – Coronini, cu următoarele puncte:


Bigăr – vizita la casa-laborator a Prof. Universitar Mihai Emilian Popa, din cadrul Universității de Geofizică, din Bucuresti unde rangerilor li s-a ținut o lecție deschisă despre geologia Parcului Natural Porțile de Fier. Informațiile primite au fost ulterior exemplificate în teren, în zona bazinului Sirinia, unde complexitatea geologică este foarte mare.


Tot pe Valea Sirinia, rangerii au mers într-un parchet de exploatare, fiind instruiți în ceea ce privește respectarea normelor și tehnicilor de exploatare a masei lemnoase. Ulterior informațiile din teren au fost consolidate prin susținerea unui scurt seminar privind aceste aspecte.


Rangerilor le-au mai fost prezentate și aspecte de biodiversitate prin exemplificare unei specii de floră endemice – Campanula crassipes – clopoțeii de Cazane și a mai multor tipuri de habitate specifice zonei Coronini: ivzor petrifiant cu formare de travertin, habitate de stâncărie calcifile. La finalul zilei, rangerii au dat un concurs din informațiile dobandite in cursul zilei.

Voica Briceag

4,556 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.