Cel mai important proiect de infrastructură din Mehedinți, verde pentru finanțare! Află despre ce este vorba.

Cel mai important proiect în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii rutiere din județul Mehedinți a primit verde pentru finanțare. Cererea depusă de către Consiliul Județean a fost evaluată de reprezentanții Agenției de Dezvoltare Sud Vest Oltenia și a primit 66 de puncte, punctaj care o face eligibilă pentru implementare. Consilierii județeni, reuniți în ședință de îndată, au aprobat ultimele detalii legate de finanțarea acesturi proiect, după ce TVA-ul a scăzut de la 20 la 19%:

Aladin Georgescu

”Vorbim despre cel mai important proiect pe fonduri europene depus vreodată de Consiliul Județean Mehedinți. Am avut luni vizita în teren de la A.D.R. Sud Vest Oltenia, iar în urma acestei vizite, vineri ni s-a comunicat faptul că proiectul nostru are 66 de puncte, pragul minim era de 50 de puncte, ca urmare, proiectul nostru este eligibil, motiv pentru care, sper ca în câteva săptămâni să semnăm și contractul de finanțare,” a precizat la finalul ședinței președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Proiectul care vizează asflatarea primului drum strategic din Mehedinți are o valoare 48.197.091,21 euro. Lungimea drumului strategic este de 112,525 kilometri, iar tronsonul de drum este  compus din mai multe tronsoane de drumuri judeţene şi urmează să traverseze localităţile Gruia-Rogova, Punghina-Oprișor – Bălăcița- Gvardinița-Bîcleș-Plopi-Izvorălu-Tâmna-Grozești-Păsărani, limită cu județul Gorj.

Voica Briceag

16,527 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.