Cel mai tânăr candidat de pe listele PSD București, o mehedințeancă

Partidul Social Democrat a definitivat listele de candidați pentru alegerile parlamentare din decembrie. Pe lista PSD București pentru Camera Deputaților se află și cel mai tânăr candidat al acestora. Este vorba de o tânără de numai 28 de ani. Aida Cristina Căruceru, născută în Drobeta Turnu Severin, ocupă un loc eligibil pe lista PSD București – locul 12. Aida a fost eleva Colegiului ”Național Gheorghe Țițeica” din Drobeta Turnu Severin, după care a urmat cursuri la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” din București. La finalizarea studiilor a ales să rămână în capitală și, de 4 ani, este implicată în politică în rândul Partidului Social Democrat.  A lucrat ca și Consilier în cadrul Ministerului Muncii și, de câte ori a avut ocazia, a revenit în Mehedinți pentru a-și sprijini partidul în campaniile electorale.

Contactată de reporterii descoperamehedinti.ro, Aida Căruceru a declarat că această candidatură nu a fost neapărat o surpriză pentru ea: ”Lucrez cu acești oameni de mai bine de patru ani. Apreciez decizia colegilor mei și le mulțumesc pentru încrederea acordată. Partidul Social Democrat a demonstrat și demonstrează în continuare că apreciază tinerii și le favorizează o implicare totală pe scena politică din România. Cred într-o Românie cu o clasă politică tânără, educată și profesionistă!”. Cel mai tânăr candidat PSD la Camera Deputaților a recunoscut că parcursul unei femei în politică nu este unul tocmai ușor, dar a fost întotdeauna sprijinită de familie și fiecare pas a fost făcut cu convingerea că politica se face cu oameni, pentru oameni.

img_3083

Încă de săptămâna trecută, liderul PSD, Liviu Dragnea, declara că lista partidului va fi în proporție de aproape 70% realizată din nume noi, oameni tineri și profesioniști: ”Tinerii sunt reprezentaţi foarte bine, mult mai bine decât au fost reprezentaţi în perioada trecută. S-a avut în vedere ca listele de candidaţi ale PSD să fie liste profesionalizate în aşa fel încât toate comisiile din Parlament, comisiile de specialitate, să fie populate cu reprezentanţi care sunt foarte bine pregătiţi pentru acea specializare”, a declarat Liviu Dragnea.

Lista PSD Bucureşti pentru Camera Deputaţilor va fi deschisă de Gabriel Petrea, preşedintele TSD, fost viceprimar al Primăriei Sectorului 6. Dragnea a oferit încă un loc pentru Tineretul Social Democrat pe care îl va ocupa deputata PSD Gabriela Podaşcă, cea care l-a contracandidat pe Petrea la şefia TSD.   Pentru a da un semnal de înnoire a clasei politice, PSD a rezervat locuri eligibile şi pentru reprezentanţi ai societăţii civile, unul dintre nume fiind Oana Florea, director executiv FACIAS.

PSD București mizează că va trimite în Parlament 13 deputaţi şi 7 senatori.

65,538 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.