Centura Severinului, centura morții! Vezi aici bilanțul tragic al evenimentelor petrecute pe șoseaua ocolitoare

12 accidente grave, 6 vieți spulberate și niciun vinovat! Este bilanțul tragic al evenimentelor rutiere care au avut loc pe șoseaua ocolitoare a Severinului pe parcursul anului trecut. Nimeni nu mișcă însă un deget pentru a pune capăt acestui lung șir de tragedii care s-au produs de cele mai multe ori la intersecțiile șoselei ocolitoare cu drumurile adiacente și care au transformat șoseaua ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin în centura morții. Drumul de viteză și-a luat de nenumărate tributul. În 2018 au avut loc aici nu mai puțin de 12 accidente rutiere grave, iar mai multe persoane și-au pierdut viața:

”În cursul anului 2018, pe centura ocolitoare a Severinului s-au petrecut 12 accidente rutiere grave. 12 persoane au murit, iar 11 persoane au fost rănite grav” a precizat pentru descoperamehedinti.ro Nicolae Lohon, purtător de cuvânt I.P.J. Mehedinți.

Pe de altă parte, zeci de vieți ar fii putut fi salvate în contextul în care, cele mai multe accidente mortale au avut loc la intersecția șoselei ocolitoare cu strada Cicero și la intersecția cu drumul Cernețiului. Aceste accidente ar fi putut fi evitate dacă în zonă ar fi fost amenajate sensuri giratorii. Doar că, aministratatorii sectorului de drum național-C.N.A.I.R. prin direcția regională Craiova, par să fie total depășiți de situație. Spre exemplu, actualul director al DRDP Craiova, Alin Golumbeanu, cunoaște foarte bine situația, căci, a fost prezent în județ, iar fața locului, după ce a analizat situația a promis ferm, în luna noiembrie că totul este pregătit ”până la finalul anului 2018 două sensuri giratorii vor fi amenajate pe centura Severinului”. Nimic nu s-a întâmplat însă, iar pe centura Severinului accidentele se țin lanț.

O situație asemănătoare a fost și pe raza comunei Șimian unde, la intersecția căii Hinovei cu Drumul European aveau loc frecvent accidente rutiere și se creau ambuteiaje. Aici, edilul din Șimian, Constantin Trușcă, a cerut insistent amenajarea unui sens giratoriu. Ani la rând a încercat să îi convingă pe cei responsabili de necesitatea acestei amenajări rutiere, fără succes însă. Perseverent, Constantin Trușcă a reușit să îl aducă la fața locului inclusiv pe ministrul transporturilor de atunci, Răzvan Cuc, alături de Bogdan Bratu, fost director DRDP Craiova.

Aprobarea pentru amenajarea sensului giratoriu a venit la doar o zi distanță din partea directorului Bogdan Bratu care a răspuns promt pentru a reduce ambuteiajele în trafic, dar și numărul accidentelor.  Așa că, atunci când există voință și interes, lucrurile se pot schimba, iar vieți omenești pot fi salvate.

 

Voica Briceag

3,792 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.