Cerere pentru declararea insolvenței Severnav. Vezi aici ce spune conducerea companiei

Un gigant al industriei navale riscă să intre în insolvență dacă instanța va admite solicitarea depusă de o firmă care ar avea de recuperat de la S.C. Severnav S.R.L. sume importante. Informația a creat confuzie deopotrivă în rândul angajaților, dar și a beneficiarilor. Pentru a lămuri lucrurile conducerea companiei a făcut precizări ferme cu privire la această solicitare:

”Informațiile transmise în presă reprezintă o răzbunare din partea persoanelor care au condus Șantierul Severnav până în anul 2021, ocupând funcțiile de director economic, respectiv director de producție. Această atitudine vine în urma unor dosare penale deschise la  DIICOT împotriva acestora, ca urmare a pagubelor imense provocate pe parcursul perioadei în care compania a fost condusă de persoanele menționate. Prejudiciul produs de vechea conducere este de o valoare mult mai mare față de suma pentru care VBB Metal Steel Assembly S.R.L. a deschis această cerere de insolvență.  VBB Metal Steel Assembly S.R.L. – compania care a depus cererea de insolvență – este  o companie căpușă cu administratori rude de gradul I a persoanelor care au ocupat funcțiile de  director economic și director de  producție  în cadrul Șantierului Severnav până în anul 2021, se arată într-un comunicat remis de companie.

Reprezetanții SEVERNAV S.A., msi susțin și că:

SEVERNAV S.A. are capacitate de plată și contracte în derulare. În prezent compania își plătește la termen furnizorii, salariile, taxele și impozitele și toate cheltuielile care decurg din procesul de producție.

”Severnav S.A. companie listată la bursă, care în anul 2022, prin prisma implicării managementului actual a înregistrat o diversificare a portofoliului de clienți și a veniturilor încasate. Strategia companiei are în vedere eficientizarea procesului de producție, optimizarea costurilor și creșterea veniturilor. În acest sens compania este implicată în multe proiecte atât pe plan național cât și internațional”-se mai arată în comunicat.

574 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.