Cetatea Medievală a Severinului – un obiectiv turistic de neratat

Cetatea Medievala a Severinului se află în orașul Drobeta Turnu-Severin, județul Mehedinți. A fost construită în anul 1233, peste ruinele Cetății Drobeta, într-o zonă militară strategică. Era cea mai importantă cetate din regiune în perioada Evului Mediu. Cetatea a jucat rolul unei porți ce face legătura între Europa Apuseană și Europa Răsăriteana timp de trei secole. A fost cucerită și distrusă la 1524 de către turci, în urma unui asalt devastator.

Cetatea Medievală a Severinului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Mehedinți, obiectiv pe care nu ar trebui să-l ratați dacă vă aflați în apropiere.

In ultimii ani, Cetatea a fost restaurată aproape din temelie. Cele mai importante modificări au fost cele legate de amenajarea unor alei şi a unei terase de belvedere. De asemenea, s-a realizat accesul pietonal în interiorul Turnului lui Sever. Lucrările de reabilitare a Cetăţii Medievale a Severinului au fost făcute din fonduri europene. Este vorba despre un proiect integrat care a vizat, în acelaşi timp, şi reabilitarea şi modernizarea Palatului Cultural Teodor Costescu. Proiectul a avut o valoare de peste 12 milioane de euro și a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Fiind vorba de un obiectiv reabilitat cu fonduri europene, nu este percepută nicio taxă pentru intrare.

8,854 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.