Cetățean de onoare post mortem al județului Mehedinți! Petrică Mîțu Stoian, omagiu în ședință publică a Consiliului Județean

A pus în cântec frumusețea județului Mehedinți și a oamenilor acestor locuri, iar cântecele sale fac acum parte din lada de zestre folclorică a țării. A cântat despre bucurie, despre tristețe, dar mai presus de orice a cântat despre locurile în care a crescut și pe care le-a purtat mereu în suflet. Danțul de la Mehedinți sau cazanul lui Petrică sunt melodii reper duse mai departe de moștenitorii cântecului popular! A plecat dintre noi mult prea devreme când mai avea multe cântece de cântat și multe de spus și făcut. Pentru a-i onora memoria, titlul de „Cetăţean de Onoare, post-mortem”, al județului Mehedinți, a fost acordat artistului Petrică Mîțu Stoian, un proiect de hotărâre în acest sens fiind votat în şedinţa Consiliului Județean Mehedinți de vineri, 26 noiembrie 2021, la trei săptămâni de la decesul cântărețului de muzică populară.

De-a lungul carierei sale îndelungate, de aproximativ 35 de ani, prin calități native, dar și printr-o legătură profundă pe care a avut-o cu locul în care s-a născut, comuna Isverna din județul Mehedinți, Petrică Mîțu Stoian a promovat cu real succes zona și județul. Din păcate, realitatea ne determină să acordăm acest titlu de cetățean de onoare, cea mai înaltă distincție civică pe care o poate acorda Consiliul Județean Mehedinți, post-mortem, întrucât niciunul dintre noi nu se aștepta ca domnia sa să plece dintre noi atât de devreme. Mai avea multe de spus în muzica populară, mai avea multe de dăruit Mehedințiului și întregii țări.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, în cadrul ședinței Consiliului Județean, când a avut loc și un moment de reculegere în memoria artistului.

Cele două surori ale lui Petrică Mîțu Stoian, Maria Tarchila și Domnica Vârvesc, au fost prezente la ședință, placheta de cetățean de onoare post-mortem fiindu-le înmânată de către președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

1,115 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.