Cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre. Circulaţia navelor a fost restricţionată, iar la Baziaş debitul a atins 10900 m3/s, peste media multianuală a lunii martie (6700 m3/s).

O nouă alertă pe Dunăre din cauza unor posibile inundaţii datorate precipitaţiilor căzute în ultimele ore. Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenţionare cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre, care a intrat în vigoare joi la ora 06.00 şi este valabilă până în data de 18 martie, la ora 18:00. Vizat de atenţionarea cod portocaliu de inundaţii este sectorul aval de Sistemul Hidroenergetic şi de Navigaţie (S.H.E.N.) Porţile de Fier – Zimnicea de pe raza judeţelor Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman.

ATENTIONARE DUNARE

La stația hidrometrică Baziaș debitul a atins 11.200 metri cubi/secundă, cu 4.500 metri cubi/secundă peste media multianuală a lunii martie.

Nivelul Dunării se situează peste peste COTA DE ATENŢIE în Mehedinţi la staţia hidrometrică  la Gruia (610+55).

Circulaţia navelor în cazanele Dunării a fost restricţionată. Convoaiele de nave sunt în pericol de a intra în coliziune cu versanții muntoși din cauza curenților apei sau unitățile care le compun să se avarieze între ele.

Echipajele navelor aflate în aval de Svinița, conform avizelor primite, au obligația să se deplaseze cu viteza indicată și să respecte șenalul navigabil delimitat de balize când tranzitează zona dintre Cazanele Mari și Cazanele Mici.

Voica Briceag

3,689 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.