Comitet pentru Situații de Urgență – măsuri pentru reducerea efectelor provocate în Mehedinţi de ploile abundente

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au reunit de urgenţă miercuri pentru aprobarea sumelor de bani care urmează a fi solicitate de la guvern în vederea reducerii efectelor provocate în Mehedinţi de ploile abundente din lunile mai-iunie 2016. Este vorba despre reabilitarea unui Drum Judeţean pe o lungime de 1,2 kilometri, dar şi despre intervenţii pe trei drumuri de interes comunal. 
Suma necesară intervenţiilor se ridică la peste 10.000 lei.
Este vorba despre:  
–          Drumul Județean DJ 607A  pe o lungime de 1,2 km  între Cerneţi – Valea Copcii – Husnicioara – Peri – Prunişor (DN 6)
–          DC 17 A  pe o lungime de 0,903 km în comuna Husnicioara
–          4,340 km drumuri sătești  în   comuna   Breznița  Ocol  
–          DC  6A  pe o lungime de 3   km în comuna Bîlvănești.
Urmează acum ca după aceste evaluări Instituția Prefectului și Consiliul Județean Mehedinți să întocmească o notă de fundamentare și un   proiect   de   hotărâre   de   guvern,   care urmează să fie înaintate Ministerului   Dezvoltării   Regionale și Administrației Publice învederea obținerii   fondurilor necesare refacerii infrastructurii afectate. În   cadrul şedinţei comitetului pentru situaţii de urgenţă s-a aprobat și construirea unei variante ocolitoare pentru drumul județean DJ 607A, ca urmarea a închiderii   circulației  pe   sectorul   cuprins   între   km   8+300  –9+500,  din cauza alunecărilor de teren produse de precipitațiile abundente căzute după data de 23 mai 2016. Potrivit expertizei tehnice întocmite de specialiștii  Universității   din   Craiova Departamentul Infrastructura de Cercetare în Științe Aplicate, traseul actual nu mai poate fi utilizat, fenomenul de alunecare fiind activ, cu potențial de extindere pe o suprafață mai mare.
inundatii1

3,022 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.