Concelex, câștigătorul licitației pentru reabilitarea și modernizarea spitalului județean de urgență

Cel mai important proiect care vizează reabilitarea și modernizarea spitalului județean de urgență va începe în perioada următoare. Este vorba despre un proiect gigant în valoare de peste 84.000.000-aproximativ 16 milioane euro:

Este, din punctul meu de vedere, cea mai importantă investiție cu fonduri europene și fonduri de la bugetul județului pe care Consiliul Județean Mehedinți o are. Nu minimalizez celelalte proiecte finalizate sau pe care le avem în implementare, dar Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin este cea mai importantă unitate medicală din județ, iar proiectul pe care l-am elaborat face posibilă modernizarea pe care cu toții ne-o dorim, prima de această anvergură, după 40 de ani, de la momentul la care a fost construită clădirea. Obiectivul general al proiectului este de a eficientiza din punct de vedere energetic clădirea, de a crea circuite și condiții care să corespundă normativelor sanitare în vigoare, să asigurăm condiții optime pacienților mehedințeni în cea mai mare unitate medicală din județ, dar și condiții bune de lucru pentru personalul medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin” a spus președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Execuția lucrărilor a fost atribuită în urma licitației publice către firma CONCELEX, iar lucrările se vor derula pe o perioadă de aproximativ 2 ani și jumătate:

”La capătul celor aproape 2 ani și jumătate de proiectare și execuție a lucrărilor, principala instituție medicală a județului Mehedinți va fi una a secolului XXI, cu un corp principal complet modernizat. În același timp, modernizăm și extindem și Unitatea de Primiri Urgențe din Drobeta Turnu Severin, crescând de la 500 mp la 2.000 mp suprafața U.P.U. printr-o nouă clădire P + 1 la care vom începe execuția în primăvara aceasta” se arată într-un comunicat al societății Concelex, societate care mai are în derularea în acest moment și proiectul care vizează modernizarea bazinului olimpic de înot, proiect care se derulează fără sincope.

1,463 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.