Concurs pe teme de mediu pentru școlile din județele dunărene; premiul – un laborator de informatică

Şcolile din Mehedinţi au posibilitatea să obţină un premiu consistent, acest lucru în contextul în care se înscriu la cea de-a treia ediţie a competiţiei, „Let’s Do It, Danube!”. Termenul limită de înscriere este data de 2 februarie, iar premiul cel mare constă în dotarea unui laborator nou de informatică, dar și o serie de echipamente electronice reprezintă premiile celei de-a treia ediții a competiției „Let’s Do It, Danube!”. La competiţie  sunt invitate să se înscrie școlile din județele dunărene.

Competiția își propune să promoveze un comportament responsabil față de mediu și să educe românii cu privire la curățenia apelor și în special a Dunării, se arată într-un comunicat transmis, marți, de „Let’s Do It, Romania!”, care reprezintă cea mai mare comunitate de voluntari din țară.

Competiția se va desfășura în perioada 5 februarie — 25 iunie, iar înscrierea se poate face la adresa danube@letsdoitromania.ro, fiind așteptate școli din județele: Caraș — Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța.

Premiul I constă într-un laborator nou de informatică (25-30 calculatoare) și mobilierul adecvat. Premiile al II-lea, al III-lea și cele trei premii speciale vor fi reprezentate de echipamente electronice în funcție de necesitățile instituțiilor de învățământ câștigătoare (laptopuri, proiectoare, table interactive, multifuncționale). De asemenea, va exista și o categorie dedicată unităților de învățământ în funcție de ciclul de proveniență cu premii adecvate, în valoare totală de 3.000 euro/ciclu de învățământ. Cele mai implicate cadre didactice vor fi, de asemenea, premiate.

Pentru clasele I-IV, activitățile „Let’s Do It, Danube!” sunt: ateliere de reciclare creativă, dar și un concurs de colectare selectivă, la care ar urma să se implice elevii, dar și părinții. La nivelul fiecărui județ vor exista și școli care, folosindu-se de experiența și materialele puse la dispoziție de echipa „Let’s Do It, Danube!”, vor realiza compost.

ecologizare dunare

În ceea ce privește clasele V-VIII și IX-XII, activitățile constau în: sesiuni de educație ecologică; un proiect prin care elevii vor identifica problemele de mediu din comunitate, un concurs de colectare selectivă, dar și o tabără tematică (iulie 2016), dedicată celor mai implicați elevi din fiecare județ.

Cu ocazia Zilei Copilului (în weekend-ul 4-5 iunie) vor fi organizate ateliere de reciclare creativă și activități interactive desfășurate în spații special amenajate în incinta parcărilor Kaufland. Pe 25 iunie, în apropierea Zilei Internaționale a fluviului, va fi organizată o acțiune de curățare a malurilor Dunării, la care vor fi invitate să participe toate unitățile de învățământ.

Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Kaufland România.

Din 2010 și până acum, „Let’s Do It, Romania!” a implicat peste 1.100.000 de voluntari, care au reușit să adune peste 2.000.000 de saci (peste 22.500 de tone de deșeuri).

2,574 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.