Consiliul Local Dr. Tr. Severin, demolat de o decizie a instanţei. Ce urmează.

Situaţie explozivă la Drobeta Turnu Severin unde hotărârea de validare a consilierilor locali a fost anulată în urma unei decizii a Tribunalului Mehedinţi. Totul, în urma unei acţiuni în instanţă înaintată de trei consilieri locali ale căror mandate au fost invalidate fără motiv în cadrul şedinţei de constituire. Este vorba despre un demers al consilierului Răzvan Roşca, de la PMP, Mădălina Svoboda de la UNPR şi Andrada Turbat de la PSD. Cei trei au fost reprezentanţi în instaţă de Sorin Petre Crudiu, unul dintre cei mai titraţi avocaţi din Oltenia. Ce urmează acum:

sorin-crudiu

Cert este că, acum, consilierii locali trebuie să redepună jurământul în urma unui nou proces de validare al mandatelor care se va face în cadrul unei şedinţe de consiliu local. Astfel, ce pare a fi doar o formalitate are efecte auxiliare importante.  Conform interpretării juridice, consilierii locali ar trebui să returneze indemnizaţiile, iar viceprimarii nu mai sunt viceprimari, şi trebuie să returneze lefurile încasate. Având în vedere că un viceprimar în Turnu Severin pleacă acasă cu peste 3.500 de lei asta înseamnă la un scurt calcul că suma sare de 15.000 de lei de viceprimar. Hotărârea Tribunalului Mehedinţi este definitivă şi executorie, iar lucrurile nu par să se oprească aici. Politic problema redeschide negocierile pentru cele două locuri de viceprimar din Turnu Severin”, a scris avocatul Sorin Crudiu pe pagina sa de facebook.

Pe de altă parte şi prefectul de Mehedinţi aşteaptă comunicarea de la instanţă pentru a vedea ce trebuie să facă mai departe:

cristinel-pavel

O să vedem în continuare, nu am încă dispozitivul hotărârii să mă uit pe el, dar în cel mai scurt timp vom aduce la cunoştinţă opiniei publice care sunt paşii de urmat. Eventual, vom reconvoca consiliul local şi o să urmeze revalidarea consilierilor locali”, a precizat prefectul de Mehedinţi, Cristinel Pavel.

Marius Screciu, Primar Dr. Tr. Severin: „Primăria trebuei să funcţioneze, altfel riscăm să rămânem fără căldură.”

Pe de altă parte, în offside este lăsat şi primarul Severinului, Marius Screciu. Acesta este primar, dar fără prerogative, pentru că, primarul îşi intră în atribuţii doar după ce depune jurământul în faţa consilierilor locali, iar cum aceştia nu mai sunt validaţi, Screciu trebuie sa redepună jurământul:

screciu

Prefectura este care trebuie să decidă dacă pe cale de consecinţă punctul 2 atrage după sine şi invalidarea următoarelor puncte sau ne raportăm doar la acest punct 2, declarat ilegal de instanţă. Este o cale lungă, vom vedea în perioada următoare care sunt căile pe care va trebui să mergem. Eu cred că în acest moment primăria trebuie să funcţioneze, respectăm deciziile instanţei, dar în acelaşi timp şi grăbim lucrurile pentru că cea mai mare problemă a noastră ar fi să fim blocaţi în acest moment ca şi Consiliu Local  şi să nu putem lua decizii privind termoficarea oraşului. ”

Pe de altă parte, liberalii, consideraţi adevăraţii artizani ai mişcării în urma căreia prin invalidarea a trei mandate de consilieri s-a creat cadrul propice pentru impunerea celor doi viceprimari, susţin că în continuare nu au nicio problemă în ceea ce priveşte revalidarea. Totodată, liderul PNL Mehedinţi susţine că în spatele acestui demers ar sta fostul primar al Severinului, Constantin Gherghe, preşedintele PMP Mehedinţi.

popescu-si-cirjan

Noi vom pune în practică aşa cum este această hotărâre, dacă vom avea căi de atac, cu siguranţă o vom ataca. Reporter: Este miza reală schimbarea viceprimarilor? Virgil Popescu: Nu ştiu care este miza. Aţi văzut că este o majoritate de 15 consilieri care funcţionează, este verificată şi nu cred că se pune problema schimbării viceprimarilor. Părerea mea este că este o decizie prostească a consilierilor PMP, conduşi de fostul primar, Constantin Gherghe”, a precizat Virgil Popescu, preşedintele PNL Mehedinţi. Comentarii prea mari pe marginea subiectul nu a făcut nici actualul viceprimar liberal, Daniel Cîrjan: Nu pot să comentez o deciziea instanţei care a dat o hotărâre, iar Consiliul Local este obligat, prin lege, să o pună în aplicare, ceea ce vom face şi noi în cadrul Consiliului Local unde o vom pune în practică, exact cum a fost pronunţată”, a susţinut Cîrjan care este şi liderul PNL Drobeta Turnu Severin. Cert este că la acest moment nu se ştie dacă vom avea sau nu căldură, iar fără un consiliu local valid şi legal constituit, acest lucru devine de ce în mai greu de realizat.

Voica Briceag

6,563 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.