Consiliul Local Orșova, convocat de urgență pentru tranșasarea unei decizii cu privire la oprirea  transformării Spitalului Municipal Orșova în Centru Suport pentru tratarea bolnavilor infectați cu COVID 19

Consiliul Local Orșova, convocat de urgență pentru tranșarea unei decizii cu privire la oprirea  transformării Spitalului Municipal Orșova în Centru Suport pentru tratarea bolnavilor infectați cu COVID 19

Liderul PSD Orșova, Constantin Popescu, a cerut întrunirea de urgență a consiliului local Orșova pentru luarea unei decizii cu privire la propunerea de a transforma spitalul municpal Orșova în Centru Suport pentru tratarea bolnavilor infectați cu COVID 19:

 „Solicit colegilor mei consilieri PSD de la Orșova să convoace de îndată o ședință a Consiliului Local, în care să ia atitudine împotriva transformării Spitalului Municipal Orșova în Spital Pilot pentru tratarea bolnavilor infectați cu COVID 19.

De câteva zile, orșovenii sunt tot mai înfricoșați de ideea ca în orașul nostru să se creeze un asemenea centru. Mai mult decât atât, cetățenii de bună-credință ai municipiului nostru cer să fie corect informați și să li se ceară părerea atunci când se iau astfel de decizii delicate, decizii care îi vizează direct și care le pot pune în pericol sănătatea și securitatea.

După zile întregi de incertitudine și de zvonuri, care mai de care mai terifiante, oamenii au dreptul să își spună punctul de vedere, prin intermediul aleșilor locali care îi reprezintă.

Solicit, de asemenea, ca alături de consilierii PSD să vină și aleșii locali ai altor partide reprezentate în Consiliul Local al municipiului Orșova. Oameni buni, de această dată este vorba de sănătatea orșovenilor, a părinților, bunicilor și copiilor noștri, iar sănătatea nu are și nu trebuie să aibă culoare politică!

Trebuie să înțelegem cu toții că forul legislativ local este obligat, prin suportul popular și caracterul său reprezentativ, să ia în considerare argumentele de bun simț care stau la baza atitudinii lor ferme: Bolnavii infectați cu COVID 19, descoperiți în Mehedinți, au fost transportați la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova, tocmai pentru că Spitalul Județean din Mehedinți nu are capacitatea necesară de a-i trata; Spitalul Municipal Orșova nu este specializat în tratarea bolilor infecțioase, nu are personal medical specializat, nu are dotările necesare și nu este potrivit pentru un asemenea risc major.

Pe de altă parte, orșovenii noștri, cei care v-au ales pe dvs., dragi consilieri locali, au nevoie de un spital la care să se trateze de afecțiunile obișnuite, să aibă încredere în acest spital și să nu fie nevoiți să plece în pribegie către alte centre medicale aflate la mare distanță.

Solicit consilierilor locali să acționeze de urgență, cu discernământ, responsabilitate și respect față de orșovenii de care noi toți trebuie să avem grijă, în aceste momente cumplite”, Consiliul Local Orșova, convocat de urgență pentru tranșasarea unei decizii cu privire la oprirea  transformării Spitalului Municipal Orșova în Centru Suport pentru tratarea bolnavilor infectați cu COVID 19, a precizat Constantin Popescu.

 

1,284 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.