Consultații stomatologice gratuite pentru elevii din Drobeta Turnu Severin. Vezi aici în ce condiții

Elevii din Drobeta Turnu Severin ar putea beneficia de consultații stomatologice gratuite. Acest lucru s-ar putea întâmpla în viitorul apropiat dacă un proiect inițiat de viceprimarul liberal, Daniel Cîrjan, va trece de votul consilierilor locali.  În corpul proiectului de hotărâre se arată faptul că:

”Igiena orală este foarte importantă atunci când vine vorba de sănătatea și aspectul exterior al dinților. Pentru copii, periajul zilnic este vital pentru că influențează sănătatea dinților de adult. Este important ca în fiecare stadiu al vieții să practicăm o igiena orală corectă, și să ne învățăm copiii cu un astfel de obicei pe cât de sănatos, pe atât de important pentru sănătatea lor viitoare. Cariile dentare afectează copiii din lume mai mult decât orice altă boală cronică”, a declarat Daniel Cîrjan.

Chiar dacă legea prevede gratuitate pentru servicii stomatologice pentru copii, lipsa fondurilor face ca tratamentele fără bani să fie aproape inexistente. În cel mai bun caz un stomatolog primeşte de la Casa de Asigurări de Sănătate 1.700 de lei pe lună, insuficienţi pentru numărul mare de copii care ar avea nevoie de tratament.

O soluţie ar fi cabinetele stomatologice şcolare, iar în acest sens, administraţiile locale au posibilitatea să înfiinţeze astfel de cabinete sau să încheie contracte cu stomatologii. În Drobeta Turnu Severin, numărul lor este însă insuficient față de numărul mare de elevi.

 

Voica Briceag

4,182 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.