Daniel Cîrjan, viceprimar: ”Doar 22 de blocuri din Drobeta Turnu Severin au instalație de utilizare gaze naturale”

Numărul severinenilor care sunt branșați la rețeaua de gaze naturale a orașului este unul infim. Acest lucru se datorează în principal neseriozității firmei care are în concesiune extinderea și alimentarea cu gaze naturale a locuințelor din Drobeta Turnu Severin.  Oamenii au depus cererile de mai bine de un an, reprezentanții primăriei le-au eliberat autorizațiile, dar nu există până în acest moment cadru legal pentru a obliga societatea care are în concesiune acest serviciu, să branșeze locuințele:

”În privința instalațiilor pentru branșarea blocurilor avem 29 autorizații de construire emise în 2017, iar în 2018 am emis 44 de autorizații. Putem spune că în acest moment că avem un număr de 22 de blocuri care au instalație de utilizare gaze naturale, la fel ca și în 2017. În privința branșamentelor pentru persoane fizice în 2017 avem 100 de autorizații emise, iar în 2018 un număr mult mai mic, doar 23 de solicitări, acest lucru, în special din cauza lipsei de interes a firmei Mehedinți Gaz”a declarat Daniel Cîrjan, viceprimar Dr. Tr. Severin.

Recent, parlamentarii au votat ca unitățile administrativ teritoriale să aibă posibilitatea de a înființa propriile rețele de alimentare cu gaze naturale, fără să mai aibă nevoie de avizul guvernului, iar executivul primăriei severinene ia în calcul contractarea uni împrumut sau a unor fonduri guvernamentale sau europene pentru extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale.

Voica Briceag

9,556 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.