De la noi, din Mehedinți pentru Ucraina. Mobilizare exemplară pentru refugiații din calea războiului

România s-a mobilizat exemplar pentru a deveni casă bună pentru miile de refugiați din calea războiului din Ucraina. Din toate colțurile țării, în vămile Rpmâniei cu statul măcinat de război, ajung zilnic tone de alimente, iar românii fac lanț uman pentru a șterge ororile războiului, iar mehedințenii nu fac excepție.

Impresionat de dramele mamelor cu copii peste care ningea în vămile din nordul țării, Cornel Stroescu, unul dintre cei mai importanți antreprenori din domeniul agricol, a încărcat într-un microbuz peste două tone de alimente și a pornit spre Vama Sighet.

Pe lângă alimente, fermierul și-a manifestat și disponibilitatea de a găzdui pentru mai mult timp până la 20 de persoane care au nevoie de adăpost. Joi dimineață, microbuzul condus de Cornel Stroescu a ajuns în vama Sighet, iar alimentele aduse de acesta au fost preluate de voluntarii unuia dintre punctele de colectare. Acesta este primul transport din Mehedinți care ajunge în vămile din nordul țării acolo unde zilnic sosesc mii de ucrainieni-mami și copii pentru a se feri de războiul din țara lor.       

886 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.