Demers diplomatic pentru promovarea economică a Severinului! Ambasadori din mai multe state au fost prezenți în Mehedinți

Demers diplomatic fără precedent la nivelul județului Mehedinți în vederea promovării economice a județului și în special a municipiului Drobeta Turnu Severin! Primarul Severinului, Marius Screciu, a găzduit un forum diplomatic la care au participat amabasadori din mai multe state. Diplomaților le-au fost prezentate date concrete cu privire la economia județului Mehedinți, căci principalul scop al Programul Internaţional de Promovare Romanian Investment Zoom, este acela al identifcării de potențiali parteneri economici în județul Mehedinți.

,,Din păcate Drobeta Turnu Severin nu mai este orașul industrial care era odată, dar avem totuși multe unități economice de prestigiu- șantier naval, fabrică unde se produc anvelope gigant, uzina de vagoane, combinat pentru prelucarea lemnului, avem mine de cărbune, avem de asemenea și o zonă agricolă în curs de dezvoltare și cred că avem ce să oferim din punct de vedere economic,, a precizat Marius Screciu, primarul municipiul Drobeta Turnu Severin în deschiderea evenimentului.

La eveniment au participat cei mai importanți agenți economici din județul Mehedinți care au avut posibilitatea să își prezinte produsele și profilul companiilor, în eventualitatea identificării unor potențiali parteneri în statele ai căror ambasadori au fost prezenți în Mehedinți:

,,Vreau să îl felicit pe primarul Severinului, dl. Marius Screciu, pentru că este gazda unui astfel de eveniment, pentru faptul că a invitat la acest eveniment toți factorii de decizie și factorii interesați de un astfel de demers. Este extrem de utilă această campanie internațională privind programul de promvare a nevoilor de investiții și a produselor românești,, a precizat Aladin Georgescu, Președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Ambasadorii s-au informat atent cu privire la dezvoltarea economică şi politicile fiscale promovate de administraţia locală, precum şi despre posibilităţile pe care investitorii din ţările pe care le reprezintă le au pentru a dezvolta relaţii economice pe raza teritorial – administrativă a Municipiului Drobeta Turnu Severin și a județului Mehedinți.

Întâlnirea organizată la Drobeta Tunru Seveirn face parte din Programul Internaţional de Promovare Romanian Investment Zoom, program care include promovarea interculturală și economică prin intermediul ministerelor şi ambasadelor României în lume, propus prin intermediul grupului Avangarde şi al portalului www.carteaprimariilor.ro

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a mai precizat că astfel de vizite ale unor potenţiali investitori străini sunt benefice pentru comunitate şi pentru relaţiile comerciale pe care administraţia locală le dezvoltă în prezent.

 

Voica Briceag

10,406 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.