Festivalul Smochinelor 2016 – sărbătorit în comuna Svinița

În data de 3 septembrie 2016, în localitatea Svinita a avut loc Festivalul Smochinelor. Ca în fiecare an, au avut loc o serie de manifestări cultural – artistice dar și sportive: fotbal, tenis de masă, şah şi pescuit sportiv, parada costumelor populare, spectacol artistic susţinut de ansamblurile folclorice din Arad, Timiş, Caraş – Severin, Serbia , Ponoarele şi Sviniţa.

Concursul pentru “Cea mai bună dulceaţă de smochine” şi “Cea mai bună ţuică din smochine” a devenit deja o tradiție a acestui festival. La fel și la culesul smochinelor. La această acțiune  participanţii se îmbracă în costume populare și culeg smochine.

Echipa de sustenabilitate a proiectului „Promovarea prin marketing turistic a mostenirilor culturale, naturale si istorice ale comunei Svinita si intarirea industriei turismului local, regional si national. Punerea in valoare a obiectivelor unice ale comunei si cresterea numarului de vizitatori pe termen scurt si mediu” a fost prezenta la eveniment și a împărțit materiale promotionale cu obiectivele turistice din Svinița.

70,354 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.