Guvernul Tudose, criticat din Mehedinți. Vezi aici ce spune cel mai important jucător din domeniul agricol din Mehedinți

Plata defalcată a TVA este obligatorie de la 1 ianuarie 2018, dar opţional, firmele o pot aplica de la 1 octombrie anul acesta. Reprezentanții mediului de afaceri critică însă la unison noile măsuri în privinţa TVA, spunând că, de fapt, sunt doar bani blocaţi în conturile statului, în timp ce firmele se confruntă cu lipsa de lichidităţi. Măsursa introdusă de guvernul Mihai Tudose, dar nu numai, este vehement criticată din Mehedinți de Cornel Stroescu, unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri în domeniul agricol în România, dar și cu afaceri în afara țării, așa că este familiarizat cu sistemele fiscale și din alte state europene. Stroescu îi invită pe guvernanți să nu încerce să invetenze ,,roata în economie,, căci mai simplu ar fi să privească spre statele cu o economie puternic dezvoltată, așa cum este și cazul Germaniei și să încerce să aplice ceva din modul de lucru al acestora:

,,Guvernanții nu sunt în stare nici măcar să copieze de la alte state mai dezvoltate din vestul Europei-așa cum este cazul Germaniei. Nimeni nu ar putea spune că este vorba despre un plagiat! Faceți, domnilor guvernanți, legi pentru români, pentru cei care vor să rămână și să muncească la ei acasă.  Sprijiniți mediul de afaceri să creeze locuri de muncă sigure și bine plătite pentru a nu vă mai plânge că migrează forța de muncă în alte state. Întreba-ți-vă de ce pleacă și căutați soluții să îi păstrăm acasă pentru a contribui la bugetul de stat. Țara are nevoie de servicii medicale performante, de un sistem educațional competitiv, iar asta puteți face dumneavoastră prin legi competitive și gândite în interesul românilor. Germania este la ora actuală statul european cu una dintre cele mai puternice economii din lume care asigură locuri de muncă sigure și bine plătite pentru cetățenii ei, dar și pentru mii de români care vin și lucrează aici, departe de casă. Haideți să copiem modelul Germaniei, să facem ce fac ei și, dacă se poate, chiar mai mult pentru români. Dar dacă nici măcar să copiați un model de succes nu sunteți în stare, ce așteptări să mai avem de la dumneavoastră, guvernanții și parlamentarii României, ce așteptări să avem noi, reprezentanții mediului de afaceri, că ați putea face legi pentru români?! Din păcate, în ultimul timp guvernul s-a arătat mai preocupat de instituirea de noi taxe și impozite decât de a face legi care să sprijine cu adevărat românii,, a declarat pentru descoperamehedinti.ro, Cornel Stroescu, investitor local.

Măsura de spitare a TVA a fost aspru criticată și de fostul premier, Victor Ponta:

Dacă TOATE firmele private spun că ideea introducerii TVA splitat este greșită, Guvernul trebuie să renunțe la această trăznaie care va duce la mai multă birocrație, mai puțini bani și enervare inutilă. Pentru un Guvern normal dintr-o țară normală cel mai important partener și „prieten” trebuie să fie firmele private deoarece :
1. Angajează și plătesc în fiecare zi milioane de locuri de muncă pentru cetățenii care sunt guvernați
2. Plătesc taxele și impozitele din care Guvernul susține cheltuielile sale de apărare, ordine publică, educație,sănătate, mediu, infrastructură etc. plus salariile bugetarilor și pensiile de stat
3. Produc creșterea economică cu care se laudă în Parlament și la televizor Guvernul
3. Sunt principalul factor de modernizare al societății ( nu doar în zona strict economică dar și în educație sau sănătate unde mediul privat completează și stimulează zona publică)!,, a scris pe pagina sa de facebook, Victor Ponta, fost premier al României.

Reprezentanții mediului de afaceri au mai atras atenția asupra faptului că economia țării riscă să fie blocată din cauza aplicării TVA splitat.

Voica Briceag

 

 

6,140 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.