Începe a doua etapă de combatere a insectelor în Drobeta Turnu Severin. Vezi aici perioada

Reprezentanţii primăriei Drobeta Turnu Severin avertizează locuitorii municipiului că în perioada 18.07.2017 – 20.07.2017 se vor executa tratamente aviochimice de dezinsecţie şi combatere a dăunătorilor ( ţânţari, omizi defoliatoare, gândaci, aphidae etc.) pe aliniamente şi parcuri cu substanţe biocide autorizate de Ministerul Sănătăţii pentru utilizarea în aglomerările urbane din România:

„Zona pe care se va face tratamentul este întreaga zonă de intravilan a municipiului Drobeta Turnu Severin. A trecut aproximativ o lună de când s-a făcut prima serie de combatere, acum urmează a doua serie care ar fi trebuit să înceapă astăzi, (n.r. 17.07.2017), dar din cauza condiţiilor meteorologice a fost decalată cu o zi.  Noi am anunţat asociaţiile crescătorilor de albine conform legii, am anunţat direcţia de mediu, direcţia fitosanitară, pentru a participa împreună cu delegaţii noştri la aceste lucrări. Lucrările sunt de fapt servicii de dezinsecţie, dezinfecţie şi tratamente fitosanitare prin combaterea aviochimică a ţânţarilor, muştelor, aphidelor, viespiilor şi a altor insecte de disconfort. Tratamentele se vor face dimineaţa între orele 6 şi maximum 10, atunci când eficienţa combaterii este maximă”, a precizat Gheorghe Stăiculescu, director tehnic în cadrul Direcţie Tehnice a Primăriei Drobtea Turnu Severin.

În funcţie de condiţiile meteo, perioada în care se va executa lucrarea se poate prelungi. Produsul nu este dăunător oamenilor şi nici mediului înconjurător.

 

Voica Briceag

3,792 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.