Inițiativa privată, încurajată de municipalitatea severineană. Vezi aici cum

Municipalitatea severineană încurajează inițiativa privată, atunci când vine vorba despre parteneriatele pentru amenajarea zonelor verzi din oraș. S-a întâmplat și în cadrul ultimei ședințe de consiliu local în care aleșii și-au dat aprobarea în vederea dării în administrarea unei firme private a unei porțiuni din parcul Aluniș. Parcul de agrement va fi întreținut și reabilitat de către reprezentanții firmei care își construiesc un hotel în vecinătatea parcului. Așa se face că, în oraș sunt și firme care se uită să înapoieze ceva comunității locale în care își desfășoară activitatea. Reprezentanții uneia dintre cele mai mari firme de construcții din oraș care au cerut aprobarea consiliului local pentru amenjarea unei părți din parcul Aluniș. Reprezentnații firmei și-au luat angajamentul că vor îngriji spațiul verde, că îl vor dota cu mobilier urban și nu îi vor schimba destinația:

”Nu văd de ce nu am încuraja astfel de inițiative. Faptul că vin reprezentanții unei firme private care se oferă să suporte toate cheltuielile de modernizare a unei zone nu poate fi un lucru rău.  Bineînțeles că și reprezentanții firmei au un interes în zonă deoarece, în vecinătatea parcului își construiesc un hotel și vor ca întreaga zonă să arate bine, dar eu mi-aș dori să avem cât mai multe astfel de inițiative și pe zona amenajării drumurilor de acces și, de ce nu, a parcărilor din zona marilor agenți economici” a precizat primarul Marius Screciu.

Totuși, până s-a ajuns la aprobarea proiectului de hotărâre, drumul nu a fost deloc lipsit de peripeții pentru reprezentanții firmei. Consilierul local Răzvan Roșca de la PMP, a cerut spre exemplu, devansarea termenului de execuție a lucrării:

”Dacă tot ne dăm acordul pe astfel de proiecte, aș vrea ca această investiție să se finalizeze cât mai repede. Am făcut o propunere și în cadrul comisiei de specialitate să scurtăm termenul de finalizare a lucrărilor la 18 luni. De asemenea am solicitat ca iluminatul în parc să fie realizat tot pe tehnologie LED, iar mobilierul urban să fie în concordanță cu cel folosit de municipalitate pentru amenjarea altor spații verzi” a fost propunerea consilierului Răzvan Roșca, agreată de constructor și aprobată de consilierii locali.  Pe de altă parte liberalii, prin vocea consilierului Alin Budulan, au cerut ca în proiectul de parteneriat aprobat să fie specificat faptul că terenul pe care se află parcul nu se vinde:

”Singura chestiune care aș vrea să o propun este aceea că terenul nu se poate vinde niciodată pe parcursul acestui parteneriat public-privat. Acest teren rămâne în proprietatea primăriei și nu se poate vinde niciodată” a cerut Alin Budulan.

Într-un final, consilierii au căzut de acord asupra parteneriatului, iar partea vestică a parcului Aluniș va fi reabilitată, dar și administrată de către o companie privată. Accesul în parc nu va fi limitat în niciun fel pentru cei care vor dori să se plimbe prin parc sau să se odihnească pe băncile care vor fi montate.

 

Voica Briceag

13,202 total views, 2 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.