Întâlnire de lucru a Ministrului Mediului în Mehedinți

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca-Palmer, a avut joi dimineaţă, la sediul Instituţiei Prefectului judeţului Mehedinţi, o întâlnire de lucru cu subprefectul judeţului Mehedinţi, Andrei Stănişoară, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Liviu Mazilu, precum şi cu primarii oraşelor şi comunelor din judeţul Mehedinţi.

Temele de discuţie au vizat programele de finanţare ale Administraţiei Fondului pentru Mediu, managementul deşeurilor, biodiversitatea, precum şi problemele autorităţilor publice locale.

„Consider că protecţia mediului înconjurător, managementul deşeurilor şi biodiversitatea constituie repere de o importanţă deosebită pentru conducerea judeţului Mehedinţi. Mulţumesc pentru prezenţă şi reprezentanţilor administraţiei publice locale din judeţ şi îi îndemn să profite de prezenţa oaspeţilor din Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor pentru a-şi expune problemele întâmpinate în acest domeniu şi, de asemenea, să solicite informaţii de interes cu privire la programele gestionate de Administraţia Fondului pentru Mediu”, a declarat în deschiderea şedinţei subprefectul Andrei Stănişoară.

13977837_1839673492933274_1945453723_o

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca-Palmer, a subliniat faptul că managementul deşeurilor este unul din domeniile unde sunt mari probleme, iar în situaţia în care România nu îşi va respecta angajamentele asumate ca membru UE riscă să fie dată în judecată de Comisia Europeană şi să plătească penalităţi care pot ajunge până la 200.000 de euro pe zi.

„Am vrut să am această întrevedere şi să vă expun câteva din ideile şi mai ales din programele concrete pe care le avem la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi pentru a susţine autorităţile locale în a se implica mai mult în problematica de mediu şi dezvoltare durabilă, dar bineînţeles şi pentru a vă asculta şi a auzi direct de la dumneavoastră cu ce probleme vă confruntaţi. Autorităţile locale sunt în prima linie. Şi am vrut să spun aceasta pentru că sunt câteva domenii care nu merg bine în România şi unde este nevoie de implicarea d-voastră foarte activă. Unul din aceste domenii este managementul deşeurilor”, a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca-Palmer.

Ministrul Cristiana Paşca-Palmer a fost însoţită de o delegaţie formată din secretarul de stat Viorel Lascu, secretarul de stat Raul Pop, secretarul de stat Olimpia Negru, comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu – Bogdan Trif, directorul general RNP Romsilva – Ciprian Pahonţu, directorul general al Apelor Române – Nicolae Bărbieru.

13978392_1839674099599880_366110089_o

3,755 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.