Investițiile în sănătate, prioritare pe agenda Consiliului Județean Mehedinți. Vezi aici ce proiecte se pregătesc

Investiţiile din sănătate sunt prioritare pe agenda Consiliului Judeţean Mehedinţi, iar acest lucru reiese și dintr-o informare prezentată de reprezentanţii instituţiei, membrilor comisiei de dialog social. Pentru a putea vorbi despre un sistem de sănătate competitiv la nivelul judeţului Mehedinţi, este nevoie însă de investiţii majore. Iar dacă atunci când vine vorba despre resursa umană nu se poate spune că ar fi probleme, atunci când vine vorba despre investiţii în aparatură medicală, dar şi în investiţii pentru eficietizarea actului medical, ar mai fi multe făcut.

La Spitalul Județean de Urgență s-au efectuat lucrări de modernizare a secțiilor după cum urmează:

– lucrări de reabilitare la Secția Primiri Urgențe-260.000 lei

-lucrări de reabilitare la Secția Ortopedie-600.000 le

– lucrări de reabilitare a etajelor 3 și 4 din corpul B al spitalului- 850.000 lei

-lucrări de reabilitare și modernizare la etajul 5 și 6, pavilionul 700-800.000 lei

-reparație capitală a acoperișului Pavilionului Pshihiatrie I și II -180.0000 lei

Nici aparatura medicală nu a fost neglijată, iar în ultima perioadă s-au investit 4.954.000 lei în aparatură după cum urmează:

spital aladin

-s-a achiziţionat un computer tomograf-840.000 lei

-aparat pentru radioscopie digitală-970.000 lei

-o linie completă pentru video endoscopie-500.000 lei

-linie completă pentru chirurgie laparascopică-450.000 lei

-brați mobil-305.000 lei

-sistem avansat full HD pentru chirurgie artroscopică-317.000 lei

-linie completă de chirurgie laparascopică pentru ginecologie-200.000 lei

Obiectivele pentru perioada următoare se referă la modernizarea condiţiilor oferite de unităţile medicale aflate în subordinea Consiliului Judeţean Mehedinţi. Înființarea unui heliport poate reprezenta o șansă în plus pentru pacienții care au nevoie să fie transportați rapid și eficient la o altă unitate medicală:

tranca silvia

„Se poate finanţa şi un heliport. Acest lucru înseamnă că, imediat ai luat bolnavul şi l-ai transportata în U.P.U. şi de acolo în spital. Acest heliport poate fi amplasat în spatele spitalului judeţean. Este un spaţiu pe care îl adminsitrează spitalul judeţan ” , a precizat Silvia Trancă, Director Executiv C.J. Mehedinţi

În vedere se are şi depunerea de cereri de finanţare pentru reabilitarea totală a spitalului judeţean de urgență, pentru creşterea eficienţei energetice a pavilionului dermato venerice, pentru reabilitatrea secţiei de psihiatrie, reabilitarea şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe precum şi reparaţii la acoperişul Serviciului Judeţean de Ambulanţă:

andrei stanisoara

„Consiliul Judeţean joacă un rol activ în dezvoltarea infrastructurii de sănăate la nivelul judeţului Mehedinţi, fie că vorbim de reabilitări, dar de asemenea şi de achiziţie de aparatură modernă. Cred că este foarte important acest aspect pentru că trebuei să avem, ce-i drept nu peste noapte, dar trebuei aă avem un spital modenrizat la standarde europene.”

În această perioadă se lucrează la pregătirea documentaţiilor în vederea depunerii cererilor de finanţare în vederea obţinerrii sumelor de bani necesare pentru îndeplinirea acestor obiective.

 

Voica Briceag

 

6,841 total views, 4 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.