Ion  Cupă, candidat la funcția de președinte al CJ Mehedinți:”VOI PROMOVA TOATE INIȚIATIVELE BUNE PENTRU DEZVOLTAREA ZONEI DE MUNTE A JUDEȚULUI MEHEDINȚI”

”Dezvoltarea investițiilor și facilitarea accesului la resurse este o prioritate  de prim rang  a programului meu pentru zona de munte a județului Mehedinți. Păstrarea și creșterea locurilor de muncă, valorificarea resurselor economice și materiale, prețuirea corectă a hărniciei oamenilor din aceste locuri sunt lucruri esențiale pentru mine. De aceea  voi iniția proiecte și voi promova orice inițiativă benefică acestei regiuni de nord a județului. Programul de Investiții pentru înființarea centrelor de colectare și prelucrare a laptelui în zonele montane este un sprijin important acordat producătorilor. Prin schema de finanțare beneficiarii programului primesc 40% din valoarea cheltuielilor eligibile pentru colectarea laptelui și 50% din valoarea cheltuielilor eligibile pentru prelucrarea/ colectarea-prelucrarea laptelui . Sprijinul acordat crescătorilor de animale din zona montană este unul absolut necesar. Programul de facilitare a investițiilor pentru înființarea stânelor montane va contribui la îmbunătățirea performanțelor economice și a competitivității crescătorilor de ovine din Mehedinți.Beneficiari vor fi deopotrivă persoane fizice autorizate, intreprinderi familiale, intreprinderi individuale.Ei vor primi 50% din valoarea cheltuielilor eligibile în vederea realizării stânelor montane.

La fel de importantă pentru zona montană a Mehedințiului este sprijinirea inființării centrelor de colectare și prelucrare primara a fructelor de pădure, ciupercilor, a plantelor medicinale și aromatice din flora spontană sau de cultură a zonei.Programul de Investiții pe acest domeniu va  asigura consumul intern, va conserva locuri de muncă și va sprijini valorificarea calității binecunoscute a produselor montane locale. Schema de finanțare pe acest  program  va da beneficiarilor programului  40% din valoarea cheltuielilor eligibile pentru colectarea fructelor de pădure, ciupercilor, a plantelor medicinale și aromatice de cultură  și 50% din valoarea cheltuielilor eligibile pentru prelucrarea/prelucrarea-colectarea fructelor de pădure, ciupercilor, a plantelor medicinale si aromatice din flora spontana sau de cultura.

Avem resurse extraordinare în zona montană a județului.E nevoie doar de o viziune integrată care să le pună în valoare.Am această viziune.Sunt#SoluțiaTA.”

165 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.