Ionuţ Stoican, primarul comunei Isverna, declarat incompatibil de ANI

Ionuţ Stoican, primarul comunei Isverna a fost declarat incompatibil de către inspectorii de integritate. Aceştia s-au sesizat după ce edilul comunei mehedinţene a deţinut simultan funcţia de primar şi de secretar al comunei Isverna.  În urma celor sesizate , A.N.I. a remis un comunicat de presă din care reiese că. Ionuţ Stoican a cumulat cele două funcţii publice pe o perioadă de 10 ani:

ionut stoican

„În perioada 19 iulie 2006 – 23 februarie 2016, a deținut simultan funcția de primar și calitatea de funcționar public de conducere (secretar al comunei Isverna, județul Mehedinți), încãlcând astfel dispozițiile art. 33, alin. (2) și, ulterior, art. 34, alin. (2) din Legea nr. 188/1999 și dispozițiile art. 87, alin. (1), lit c) din Legea nr. 161/2003.”

Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată în instanţă unde primarul îşi poate dovedi sau nu, nevinovăţia. Ionuţ Stoican este la al treilea mandat de primar pe care l-a câştigat pe listete Partidului Social Democart. În perioada 2004-2008 el a deţinut funcţia de viceprimar, iar primul mandat de primar l-a câştigat în 2008 pe listele PDL.

Tot incompatibil a fost găsit şi un consilier local din comuna Dumbrava. Este vorba despre Cioană Marin, fost primar și actual consilier local al comunei Dumbrava, județul Mehedinți. Acesta a fost declarat incopatibil după ce:

„În perioada 20 iunie 2012 – 30 iunie 2014 a deținut simultan funcția de primar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale cu clasele I-VIII Dumbrava,  județul Mehedinți, încãlcând astfel prevederile legale ale art. 87, alin. (1), lit d) din Legea nr. 161/2003 și nu a respectat dispozițiile art. 91, alin. (3), teza 1 din același act normativ.”

Şi în cazul acestuia decizia inspectorilor ANI poate fi atacată în instanţă.

Voica Briceag

6,568 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.