Județul Mehedinți este, din nou, pe ultimul loc

Județul Mehedinți nu stă deoc bine din punct de vedere economic, comparativ cu media națională. Ba chiar este clasat, de cei de la Ziarul Financiar, ca fiind cel mai slab judeţ din România, cu 2,7 mld. lei cifra de afaceri pe anul 2015. Nici măcar nu îl putem compara cu județul Timiş, cu 45,6 mld. lei, Constanţa cu 45 mld. lei, Argeş, 44,8 mld. lei, Cluj cu 37,5 mld. Lei sau Braşov, cu 37,2 mld. lei. Diferența este năucitoare. Dacă mai adăugăm și o lipsă acută a investitorilor, cel mai mare procent de șomeri din țară și un număr din ce în ce mai mare de oameni care pleacă din juțet în afara țării sau în alte județe pentru a-și găsi un loc de muncă bine plătit, ajungem la concluzia că, dacă lucrurile vor continua la fel, doar o minune îl mai poate salva.

Sursa: ZF.RO
Sursa FOTO: ZF.RO

,,Încă din 2015 când mă pregăteam de campania electorală pentru a candida independent la alegerile locale, am prezentat raportul îngrijorător emis de Centrul Judeţean de Statistică şi avertizam persoanele avizate din administraţia locală şi judeţeană despre dezastrul economic în care se află Mehedinţiul. Am spus de atunci, şi îmi păstrez aceeaşi părere şi astăzi, că viaţa oamenilor din acest judeţ nu poate fi îmbunătăţită, nu putem avea parte de un sistem de servicii medicale, educative sau sociale de bună calitate atâta timp cât suntem pe ultimul loc în România ca cifră de afaceri. Învestițiile și sprijinirea investitorilor trebuie să fie prioritatea administrației locale fără de care nu avem cum să depășim acest stadiu. Se apropie alegerile parlamentare așa că vin cu un sfat important pentru toți cei care vin să ceară votul oamenilor, dar, mai ales, pentru cei care vor ajunge să reprezinte județul în Parlamentul României: problema județului Mehedinți nu se poate rezolva la nivel național, județul are nevoie de politici aplicate individual pentru fiecare regiune în parte. Când veniți cu un  plan de măsuri, veniți cu măsuri palpabile, concrete, ce pot fi aplicate aici, în aceste condiții. Pentru că Mehedințiul nu are nevoie doar de politică, are nevoie de soluții. Și cel mai important, are nevoie de o politică pentru oameni. Nu avem cum să sperăm la o viaţă mai bună, la un trai mai dezvoltat, la energie electrică şi termică, până când nu vom începe să schimbăm aceste statistici sumbre.” a declarat Ionuţ Sibinescu, preşedintele ALDE Drobeta Turnu Severin şi candidat la Senat pentru alegerile parlamentare.

sibiescu

Un caz concret despre care a mai vorbit Președintele ALDE Dr. Tr. Severin, a fost cel privind termoficarea Severinului și situația de groază în care se află locuitorii acestui oraș la momentul actual. Sibinescu  a încercat să aducă în atenția administrație publice încă de acum mult timp faptul că nu mai trebuie să așteptăm de la Guvern o soluție pentru termoficare ci trebuie să luăm măsuri suplimentare pentru a fi protejați în caz că se va întâmpla ceva cu RAAN, așa cum s-a întâmplat în final: ”Am susținut și susțin în continuare: extinderea rețelei cu gaz cât mai repede cu putință. Dacă această rețea ar fi fost extinsă cu 2-3 ani în urmă, în momentul acesta impactul închiderii RAAN și a Termocentralei ar fi fost mult redus. Deși Consiliul Local Drobeta Turnu Severin ne asigură, prin executivul său, că vom avea căldură, trebuie totuși să recunoaștem că încă domnește incertitudinea, în condițiile în care iarna ne bate la ușă. Dacă s-ar fi extins rețeaua cu gaz, am fi găsit soluții rapide, soluții care ar fi putut fi puse în practică într-un timp foarte scurt, și mă refer aici la înclăzirea școlilor și a spitalelor: montarea unei centrale pentru o școală mare nu ar fi durat mai mult de două săptămâni. Severinenii trebuie să fie informați cât mai bine asupra acestui aspect iar executivul Primăriei trebuie să caute cât mai repede soluții pentru a pune în practică acest lucru. Trebuie să ne asigurăm că populația din Drobeta Turnu Severin nu va mai fi nevoită să treacă prin momentele de incertitudine prezente acum. ”

În Mehedinți, extinderea reţelei de gaze naturale a fost dintotdeauna tratată cu superficialitate şi aşa se face că numărul locuinţelelor şi al agenţilor economici care beneficiază de gaze naturale este foarte mic, chiar dacă, de-a lungul timpului, toţi politicienii au vorbit despre acest subiect, până acum, concret nimeni nu a făcut mare lucru. Până una alta județul nostru rămâne pe ultimul loc ca cifră de afaceri, pe primul loc la șomaj și cu aproape zero investiții.

 

8,737 total views, 1 views today


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.